PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Cicle de Cinema de Muntanya d’Ordino recorda a Mingote

L’alpinista espanyol va morir fa dos mesos durant una expedició al K2

Per El Periòdic

Una imatge del documental ‘A pulmó’.
Una imatge del documental ‘A pulmó’. | ANA

La conferència programada per avui en el marc del Cicle de Cinema de Muntanya i Viatges l’havia de fer Sergi Mingote, malauradament desaparegut ara fa tot just dos mesos al K2. Els seus amics més propers i els seus familiars, però, han volgut que el seu llegat segueixi viu i per això no només han agafat les regnes dels seus projectes, especialment els solidaris, sinó que han mantingut les xerrades que l’escalador tenia programades. Els seus amics Josemi Herrera i Albert Barceló seran els encarregats de repassar la seva trajectòria i molt especialment el seu llegat.

A banda de reivindicar la vessant solidària de l’escalador, l’acte d’aquest divendres a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino servirà també perquè els espectadors visionin el documental 6x8000 a pulmó, que repassa els ascensos de Mingote a sis muntanyes de 8.000 metres sense la utilització d’oxigen artificial en només 367 dies: Broad Peak, K2, Manaslu, Lhotse, Nanga Parbat, Gasherbrum II. En definitiva, l’acte serà un sentit homenatge a l’escalador.

Després de la d’avui el Cicle de Cinema de Muntanya i Viatges, organitzat pels comuns d’Ordino i la Massana amb el suport de Viladomat Esports, encara oferirà dues sessions més. Seran al teatre de les Fontetes de la Massana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT