PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS reclama a Medi Ambient que intervingui per evitar efectes negatius

El Govern no valora el projecte de Carroi perquè no s’ha presentat

Per Laia Moliné

El pic de Carroi
El pic de Carroi | Maricel Blanch

En la sessió de control des del Govern es va respondre a les preguntes del conseller general socialdemòcrata Roger Padreny sobre el giny del Carroi. L’encarregada de la rèplica va ser la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, que va destacar que el Govern no pot emetre una opinió sobre el giny sense l’estudi d’impacte ambiental i aquest es realitzarà quan els comuns decideixin presentar el projecte, fet que encara no ha ocorregut. La ministra va voler remarcar, davant les acusacions socialdemòcrates de la desprotecció del medi ambient amb la posada en marxa del giny, que l’informe el realitzen els tècnics del ministeri i sempre ho fan amb «rigor i objectivitat».
D’altra banda des del Partit Socialdemòcrata (PS) es va exigir al Govern que intervingués per tal de garantir que el projecte del telefèric del Carroi no suposi en cap cas un impacte ambiental negatiu per a la zona on es vol construir. A més, Padreny va acusar l’Executiu de «poca proactivitat» per a conèixer les consideracions mediambientals del projecte i va manifestar que la llei preveu «mecanismes per actuar prèviament». En aquest sentit, Calvó li va recordar que aquesta llei havia estat entrada a tràmit per ella mateixa i que el PS no havia votat a favor, demanant-li «coherència entre fets i opinions». Així doncs, la ministra va explicar que les comissions consultives que preveu la legislació «no tenen aquest objectiu i, per tant, quan arribi el projecte oficial, estudiarem tots els seus impactes» i que la ciutadania podria opinar amb totes les informacions al seu abast.
Respecte a la qualificació del giny del Carroi com a «d’interès nacional», els socialdemòcrates van advertir del perill que altres comuns vulguin fer ginys i Andorra acabi saturada. Però la ministra no hi veu cap conflicte perquè la qualificació «ajuda a regular».
Una altra preocupació del PS té relació amb què si finalment La Massana no aprova el telefèric en la consulta popular que tenen prevista fer i, aleshores, queda un giny per arribar «simplement a un restaurant». Padreny va tancar reclamant que «cal que no s’inhibeixin per equilibris polítics quan el que està en joc és l’interès general». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT