PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut registra 36 positius i un lleuger increment dels actius

La UE aprova la vacuna de Jenssen i alguns països suspenen la d’AstraZeneca

Per El Periòdic

Imatge d’una mostra d’una vacuna contra la Covid-19.
Imatge d’una mostra d’una vacuna contra la Covid-19. | EFE

El Govern va informar ahir que durant les darreres hores s’han detectat 36 nous contagis. Aquests casos provoquen que el nombre total de positius s’elevi fins als 11.166. Tot i això, també s’ha donat d’alta a 27 persones i els pacients recuperats ja són 10.735. Malgrat que els casos actius van a la baixa durant els darrers dies, el Ministeri de Salut va notificar un lleuger increment de nou persones, passant de 310 a 319. El total de defuncions fins a la data es manté en 112. Pel que fa al centre hospitalari hi ha 14 ingressats, dels quals set estan a planta i set a l’UCI, quatre d’ells sota ventilació mecànica. La situació a les escoles continua deixant 14 aules sota vigilància activa –quatre de manera total i 10 parcialment– i 28 en vigilància passiva.

En relació amb la campanya de vacunació, seguirà immunitzant la població inclosa en la fase 2 fins avui, moment en què s’iniciarà la fase 3, mentre que durant la jornada d’aquest dimecres es van administrar un total de 644 vaccins.

D’altra banda, el SAAS recorda que a partir d’avui es tornaran a permetre les visites de l’exterior als pacients ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Així, els malalts ingressats podran assignar a dues persones com a acompanyants, que sempre hauran de ser les mateixes, sense poder coincidir ambdues alhora a l’habitació, amb la finalitat de garantir les mesures de protecció. L’horari de les visites s’estableix de dilluns a diumenge de les 12.00 a les 15.00 hores i de les 18.00 a les 21.00 hores.

Quant a l’autorització de noves vacunes per part de la Unió Europea (UE) l’Agència Europea del Medicament va autoritzar ahir el repartiment de la vacuna de Janssen (Johnson & Johnson). Es tracta de la quarta immunització contra el coronavirus a aconseguir el vistiplau de l’organisme europeu i la primera fins ara que tan sols requereix una dosi per forjar una immunitat duradora davant el virus. Espanya espera que l’arribada de les primeres dosis d’aquesta fórmula a l’abril, quan entri oficialment en vigor el contracte amb la farmacèutica. 

Finalment, cal destacar que fins a nou països de la UE han decidit suspendre l’administració d’AstraZeneca després de constatar la creació de coàguls en diferents pacients immunitzats. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT