PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els bitllets d’Andorra Airlines per anar a Madrid valdran 280 euros

L’empresa ha cancel·lat el vol previst pel 15 de març

Per El Periòdic

L’interior de l’avió d’Andorra Airlines.
L’interior de l’avió d’Andorra Airlines. | ANDORRA AIRLINES

El director general d’Andorra Airlines, Jorge Soriano va afirmar a Andorra Televisió que el preu aproximat del bitllet per volar a la capital d’Espanya serà d’uns 280 euros anar i tornar. La companyia va assegurar que el primer vol a Madrid tindrà lloc durant la segona quinzena de març, i que a l’abril quedaran establerts els vols regulars a la capital espanyola, tal com s’havien previst. 
Si bé el primer vol inaugural havia de produir-se el dia 15 de març, Soriano va explicar que finalment «es va haver d’anul·lar per la situació sanitària, ja que Espanya no permet la sortida de les persones de la seva comunitat autònoma». Per aquesta mateixa situació, encara no hi ha una data prevista pels vols durant el mes de març, però el que sí que s’assegura és que el 20 de març, aproximadament, es posaran a la venda els bitllets per als vols regulars a Madrid. 
D’altra banda, també es preveu volar a Palma de Mallorca immediatament després d’encetar amb Madrid i, com ja s’havia explicat a més llarg termini a París. En referència als vols amb direcció Porto encara no es preveu cap data. 
Soriano va voler deixar clar que l’operabilitat de l’avió no és cap problema i que es troben en condicions totals per a poder realitzar els trajectes, però que a causa de les restriccions Covid no poden començar amb l’activitat. En aquest sentit, el director d’Andorra Airlines va remarcar el fet que «els francesos poden volar a Barcelona per anar de festa però els nacionals no es poden desplaçar dins del territori». Així doncs, durant aquest mes de març tenen «algun charter pendent de confirmació» i podran realitzar transports «més privats» de persones que s’hagin de desplaçar per motius professionals o esportius. 

Subvenció dels bitllets/Des de la companyia s’havia requerit que el Govern pogués arribar a subvencionar els bitllets dels nacionals com es fa en altres zones d’Espanya com les Illes Canàries o les Balears. En aquesta línia, Soriano va destacar que tot i que s’havia agafat aquest exemple la realitat és que «els andorrans poden sortir amb cotxe del territori» fet que no succeeix en el cas de les persones que viuen a les illes espanyoles que únicament poden sortir per mar o aire. 

AirAndorra/En referència a la relació d’Andorra Airlines amb la companyia AirAndorra, Soriano va desmarcar-se dient que «no som els continuadors», tot i que és cert que existia un vincle perquè el director de la nova companyia va ser contractat per AirAndorra com a consultor extern per refer la seva estructura.

PUBLICITAT
PUBLICITAT