PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc espera poder repetir la prova pilot amb més espectadors

El director financer de l’entitat, Sergi Romero, parla sobre el protocol pel retorn del públic a la Bombonera

Per Vicente Pallarés

El públic assistent a la Bombonera 374 dies després.
El públic assistent a la Bombonera 374 dies després. | BCA / MARTÍN IMATGE

El gerent i director financer del MoraBanc, Sergi Romero, va valorar molt positivament la prova pilot que va realitzar ahir el club, amb el vistiplau del Govern, de permetre l’accés d’espectadors al Poliesportiu durant el partit d’EuroCup contra el Mornar Bar. «Estem molt contents de com ha anat tot. Ha sigut una experiència dura, però enriquidora perquè té els seus riscos, però ha sortit molt bé i, si les entitats ho consideren convenient, ens agradaria compartir la nostra experiència i què ens hem trobat en la tornada de la nostra gent al Poliesportiu», va manifestar Romero.


Aquesta bona notícia va suposar establir tot un protocol d’actuació amb menys de 24 hores d’antelació, encara que l’entitat tricolor gaudia d’un avantatge aconseguit amb treball previ: «La veritat és que per a preparar aquest pla, afortunadament, nosaltres ja havíem avançat molta feina a principi de temporada amb les expectatives que en algun moment poguéssim tenir la nostra gent a la Bombonera, però l’elaboració d’aquest pla ve marcada, sobretot, per les característiques de la instal·lació que tinguis: els accessos, la graderia, la saturació i el fet de ser indoor, que també té les seves particularitats». El director financer del MoraBanc va confessar que el més complicat és coordinar els moviments del públic un cop dins del pavelló: «Has de treballar amb allò que tens i mirar les millors solucions. Potser, si destaqué- ssim algun punt més sensible, seria el de la mobilitat de la gent dins la instal·lació. La gent està acostumada a fer unes rutines i, amb aquesta situació, has de restringir la mobilitat i això és el que més pot costar de gestionar». Cal destacar que el club va anul·lar serveis habituals com el del bar o el guarda-roba per tal d’assegurar l’èxit en aquesta faceta.


Aquesta va ser la primera prova de la temporada amb públic a Andorra, encara que altres clubs de l’ACB com el Joventut de Badalona ja havien gaudit de la presència de la seva afició aquest any en competicions europees. La primera presa de contacte va sortir bé i el MoraBanc vol més, sempre que la llei i la seguretat ho permetin: «En ser la primera vegada, vam voler ser prudents i curar-nos una mica en salut, però el protocol que tenim establert és per accedir a bastant més gent i que puguin venir a la Bombonera amb totes les precaucions i totes les mesures de seguretat», va declarar Romero.


El soroll de l’afició es va fer notar 374 dies després a la graderia del Poliesportiu, però també a través de les xarxes socials, on els aficionats, emocionats, van compartir les seves sensacions. «No hi ha paraules. Primer pas per a estar molt més a prop del nostre equip», va publicar Raúl Fernández. Un altre aficionat, Alejandro Aranda, va manifestar que «avui és un dels pocs partits en els quals l’eliminació no està en primer pla. Tornar a veure la Bombonera amb afició és el millor que ens podia haver passat. Necessitem el nostre equip i ells ens necessiten a nosaltres». Alguns dels jugadors tricolors també es van manifestar al respecte. «Quina sensació tan agredolça. Per una banda, la victòria i el gran ambient gràcies a la nostra afició... Però no ens hem pogut classificar pel top 8 de l’EuroCup», va escriure Tomasz Gielo. Tanmateix, Nacho Llovet va publicar que «vam complir la nostra part, però la resta de resultats no van acompanyar, una llàstima... Però el millor, sens dubte, va ser tornar a sentir-vos! Quina sensació! Gràcies, Bombonera».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT