PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Àxel Esteve es fa amb el 17è lloc a l’eslàlom FIS de Folgaria

Vargas s’enfronta avui a una nova cursa de descens de Copa d’Europa

Per El Periòdic

Àxel Esteve a Folgaria.
Àxel Esteve a Folgaria. | FAE

El primer dels dos gegants FIS programats a l’estació de Folgaria es va disputar ahir, amb Àxel Esteve i Xavi Cornella. Esteve va ser el 17è, mentre que Cornella va quedar fora a la primera mànega. Esteve va assolir aquesta posició després de fer una bona primera mànega on marcava el 10è temps a un segon del millor registre, i una segona en la qual se’n va anar al 25è temps. Finalment, el seu crono total va ser d’1.49.30, a 1.61 del vencedor, que va estar el francès Alex Zingerle, amb 1.47.69. Per la seva part, Cornella no va completar la primera mànega. Avui es disputa un segon gegant FIS a la mateixa estació.


D’altra banda, ahir es van tornar a disputar els eslàloms FIS elit amb la representació de l’equip masculí EEBE. Van ser dues jornades de molta dificultat, amb un nivell molt alt d’exigència i molts abandonaments, però en tot cas una bona experiència per seguir creixent. El 65% dels participants van abandonar, prova d’unes condicions molt exigents. Aritz Álvarez, Pere Cornella, Iu Escabrós, Lluís Torres, Jaume Núñez i Cerni Gil van ser els representants andorrans. El tècnic Nil Ruiz va declarar que «els nostres joves s’han trobat en uns eslàloms molt exigents on realment s’ha d’estar molt ben posat tècnicament i conèixer molt bé el terreny i les línies per no sortir-se del traçat. Ho han provat, però són joves i necessiten fer més quilòmetres».


A més, ahir per fi es va poder disputar l’entrenament de descens de la Copa d’Europa de Saalbach-Hinterglemm, amb Matías Vargas a la sortida, després de la suspensió del dia anterior per culpa del mal temps, L’andorrà va completar el descens amb un crono d’1.41.26, a 4.07 del millor registre. Avui es disputa la cursa de descens d’aquesta Copa d’Europa.


Per últim, Maeva Estevez i Lluís Marín corren avui la primera de les dues Copes d’Europa de boardercross de Lenk. Aquesta doble cita acabarà de decidir la classificació general, on Estevez és ara segona.

PUBLICITAT
PUBLICITAT