PUBLICITAT

La persona detinguda a Andorra per les decàrregues de futbol il·legals n'era el cervell

Hauria obtingut cinc milions de benefici

Per El Periòdic

El despatx central del Cos de Policia.
El despatx central del Cos de Policia. | ARXIU ANA

 

La policia ha informat aquest dijous que la persona detinguda a Andorra en l’operació policial anomenada ’Streamblock’, que va permetre bloquejar l'accés a l'aplicació mòbil 'Mobdro', utilitzada per més de 40 milions d'usuaris de tot el món per a la retransmissió il·legal de partits de futbol, és un espanyol resident al Principat i que sembla que seria el creador d’aquesta aplicació i també principal beneficiari de les prestacions obtingudes a través d’una societat de dret andorrà de la qual n’era l’únic administrador, segons la policia. 

En el marc de l'operació s'han dut a terme diferents registres en un domicili radicat a Escaldes-Engordany i a les dependencies d’un despatx ubicat a Andorra la Vella. També ha transcendit que es van intervenir nombrosos dispositius electrònics, a més de dos vehicles i una finca valorats en 450.000 euros. Igualment, es calcula que els guanys obtinguts de manera ilícita superen els cinc milions.

Segons expliquen des de la policia, l’actuació, tutelada per la Batllia d’instrucció especialitzada 2 del Principat, es trobava focalitzada sobre una empresa localitzada a Andorra d’on s’emetia de forma il·legal continguts audiovisuals, subjectes a drets d’autor a través d’una aplicació denominada 'Mobdro', de la qual els usuaris havien realitzat més de 100 milions de descarregues i el seu titular es lucrava dels ingressos generats per espais publicitaris inclosos –tant en l’aplicació com en la pàgina de descàrrega–, així com de pagaments fets per subscriptors en la versió 'premium'.

Les entrades i escorcolls van culminar amb la confiscació de nombrosos dispositius electrònics, ordenadors i telèfons mòbils, així com de documentació. A més, es va procedir a l’embargament de béns i es van bloquejar diferents comptes bancaris oberts a Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT