El conjunt del Principat cau de l’EuroCup amb el cap ben alt després d’imposar-se al Mornar Bar a casa

Per Vicente Pallarés

Internada de Palsson contra el Mornar Bar.
Internada de Palsson contra el Mornar Bar. | Eurocup/Martin Imatge

El MoraBanc va complir la seva part ahir guanyant amb contundència al Mornar Bar (89-61), però, finalment, no va assolir la classificació als quarts de final de l’EuroCup en caure l’Unics Kazan a Gran Canària. Cal recordar que el conjunt del Principat havia de guanyar el seu partit i esperar un victòria de l’equip rus, que es jugava el factor pista, contra l’Herbalife. L’Unics ja perdia per 57-40 al descans, encara que va acabar el partit perdent de sis, amb resultat de 96-90.

Pel que fa al partit a la Bombonera, els dos equips van començar desencertats en el tir i els primers punts no van arribar fins passats els dos minuts, encara que el MoraBanc no va trigar a oferir una exhibició de triples, set d’ells obra de Gielo i Palsson, que en van anotar quatre i tres, respectivament. Aquests dos jugadors, junt amb Tunde Olumuyiwa, fent de les seves en el joc interior, i un superlatiu Senglin van ser els homes més destacats del conjunt tricolor. Durant el primer quart, Jelínek també es va sumar a la dinàmica del triple i amb això i una safata de Sergi García, aquest període va acabar amb un resultat de 23-10, una diferència considerable que ni els mateixos jugadors esperaven assolir, segurament, tan aviat, ja que el matx s’esperava molt més dur.

I és que el Mornar Bar també tenia opcions de classificació, però el MoraBanc va ser molt superior en tot moment. Abans del descans, aquest avantatge va augmentar encara més, malgrat els intents d’Smith mitjançant contratacs i amb efectivitat en els tirs lliures. Hannah es va fer fort i va sumar els seus sis punts amb dos triples en el segon quart i Llovet també va tenir els seus moments de protagonisme. Així doncs, els dos equips van marxar als vestidors amb diferència de 15 punts (44-29).

En el tercer quart, era moment de no cedir res per tal de mantenir la confiança i no donar esperances al rival i Parakhouski i Gielo ho van tenir clar des del primer segon de la reanudació. El bielorus va anotar sis dels primers nou punts amb tres cistelles de dos i el polonès va fer un altre triple. Seguidament, van passar el relleu a Palsson, amb una cistella després d’un contracop i un triple; Jelínek, que també va tenir la seva de tres; i Sergi García que va anotar dos triples més per a deixar un resultat momentani de 67-46.

La diferència ja superava els 20 punts i els de Mihailo Pavicevic ja veien el triomf com una cosa impossible. El tercer quart va finalitzar amb 71-51 en l’electrònic i 10 minuts no anaven a ser suficients pels visitants. L’últim quart va ser un tràmit que s’havia de passar. El MoraBanc ho va fer gaudint del seu joc i el Mornar Bar, intentant caure amb dignitat d’una competició en la qual va lluitar fins a l’últim partit, com també va fer el conjunt andorrà. Guille Colom va poder tornar a tenir minuts amb aquest resultat a favor i va jugar gairebé la meitat de l’últim període. Els cinc primers punts van tenir la signatura visitant, però Olumuyiwa en va anotar tres de volta i Gielo va matar el partit amb un triple donant la volta al parcial. Més tard, Senglin, que va tenir 17 de valoració, es va mostrar fi en el tir i el partit va acabar amb un triple seu amb un resultat de 89-61.

Malgrat la victòria, l’equip va haver d’esperar una hora més per saber si es classificava pels quarts de final de la competició europea, però l’Herbalife Gran Canària no va cedir en un partit amb un guió similar al partit d’Andorra, però amb un intent de reacció rus.

100 socis del MoraBanc van poder gaudir del matx en directe al Poliesportiu d’Andorra

El públic andorrà va tornar a gaudir ahir del bàsquet en directe. Després de l’acceptació del Govern, el MoraBanc va anunciar in extremis que 100 socis afortunats podrien assistir a la Bombonera per tal d’animar a l’equip, sempre respectant les mesures de seguretat, i com a part d’una prova pilot. Els espectadors van haver de pagar un preu de 10 euros i tot l’import va ser destinat a Unicef. El preu de l’entrada es va aplicar també als nens a partir de set anys. El públic no va poder accedir amb objectes com cascs o patinets ni menjar dins del recinte, ja que la mascareta, evidentment, era obligatòria durant tot el partit. Tampoc hi va haver servei de bar ni guarda-roba. A més, si un espectador sortia del recinte no podia tornar a entrar. A banda d’aquests 100 espectadors, hi va haver entre 50 i 100 persones més, amb patrocinadors i familiars de jugadors i tècnics. Cal destacar l’absència d’incidents.