PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Montaner planteja al Consell els dubtes del Pas de la Casa

El dubtes són al voltant de la Covid i l'economia a la població encampadana

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de Carine Montaner.
Imatge d’arxiu de Carine Montaner. | Maricel Blanch

La consellera general Carine Montaner, ha formulat diverses preguntes urgents per a ser incloses a la sessió de control d’avui al Consell General. El motiu de la demanda és poder fer arribar al Govern els dubtes i neguits copsats per la consellera en una visita a comerciants, hotelers i restauradors de la població encampadana del Pas de la Casa. 

Així, la bateria de preguntes formulades per Montaner inclouen qüestions al voltant de l’arribada de turisme, com per exemple, conèixer si existeix la possibilitat d’establir un StopLab per a proves TMA al Pas de la Casa o si el Govern té previst millorar la comunicació amb el territori francés, assegurant que hi ha desconeixement sobre l’obertura de la frontera francoandorrana.

Pel que fa als residents i treballadors a la població, la consellera general també ha preguntat si l’Executiu estudia la possibilitat d’establir la gratuïtat del túnel d’Envalira durant aquest període «complicat i de restriccions sanitàries per la Covid-19». A més, també vol saber si el Govern ha previst un pla de dinamització comercial, tant del Pas de la Casa com de la resta del país, de cara a l’estiu.

També en relació amb la Covid, els actors que es van entrevistar amb Montaner li van traslladar una petició per saber si el Govern pot revisar i millorar la comunicació de les mesures i restriccions empreses als empresaris afectats. Així mateix, volien saber si les persones que ho desitgin i que tinguin contacte amb els clients, tenen la possibilitat d’entrar en la llista prioritària a la vacunació, després dels col·lectius fràgils.

Per últim, la consellera general demanarà explicacions per saber si hi ha negociacions amb l’explotadora de Grandvalira per col·locar un telecadira obert al costat del Pas.

PUBLICITAT
PUBLICITAT