PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els monitors d’esquí traslladen els seus neguits al Govern

El col·lectiu demana una indemnitació

Per El Periòdic

La reunió entre el Govern i els monitors d’esquí d’ahir.
La reunió entre el Govern i els monitors d’esquí d’ahir. | SFGA

Els monitors d’esquí d’Arinsal-Pal (EMAP) es van reunir ahir al vespre amb el cap de Govern, Xavier Espot, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, per traslladar-los els neguits del col·lectiu. 
En aquesta trobada l’objectiu dels monitors era demanar una indemnització per als membres del col·lectiu que aquest hivern han estat sense feina. Més concretament busquen que se’ls compensi la diferència dels ingressos que han rebut aquesta temporada ja que hi ha molts que no arriben al 75% del salari anual. Així doncs, es preveu que aquesta proposta es traslladi també a EMAP. A més, entre els monitors també hi ha cert descontent perquè aquells que finalment van haver-se d’acollir a la mesura dels ERTOs només podran fer-ho en  el període del 20 de febrer al 31 de març. 
Cal recordar que una altra de les reclamacions dels monitors es referent a la qüestió de la realització de contractes a estrangers en comptes dels nacionals. També s’han traslladat a l’Executiu les preguntes sobre per què no es valoren les titulacions i quin és el motiu pel qual l’Escola Nacional Andorrana d’Esquí (Enade) es troba parada. 
Tot i que no s’han volgut fer públiques les respostes del Govern, des del col·lectiu s’assegura que són «interessants» i  «positives», i que s’establirà un diàleg inclòs amb la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, per parlar del futur de l’Enade. La rellevància d’aquesta institució entre els monitors d’esquí andorrans és molt gran ja que d’allà «vam aprendre el que avui sabem» i «on ens vam fer professors» i la idea «és que torni a existir». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT