PUBLICITAT

Despres ja és el dominador

  • Obté la 25a victòria de la seva carrera al Dakar, després que la primera etapa també fos seva per sanció a Faria
EL PERIÒDIC
SAN MIGUEL DE TUCUMÁN

Periodic
Despres derrapa a la sortida d'un revolt, durant el seu camí a la segona victòria del present Dakar.
Foto: CEZARO DE LUCA / EFE

Segona jornada i segona victòria consecutiva en el present Ral·li Dakar per a Cyril Despres. Ahir es va imposar amb gairebé dos minuts d'avantatge respecte al seu màxim rival, l'espanyol Marc Coma, mentre que després de la finalització de la primera etapa, diumenge passat, l'organització va informar que els jutges havien sancionat amb un minut Rubén Faria, el motxiler de Despres, que havia estat el vencedor. La sanció va ser per excés de velocitat allà on havia de reduir. Així doncs, el guanyador de la primera etapa era el resident francès. El triomf d'ahir a la segona etapa suposa la seva 25a victòria al Dakar, i la tercera en què guanya havent estat l'encarregat d'obrir pista i de principi a fi, tal com va passar ahir. Ara a la general, Despres ja domina amb 2min 35s respecte a Coma. El tercer, Faria, ja és a més de sis minuts.

Despres va obrir pista de bon matí a la sortida de Córdoba i per fer front als 740km de la jornada, dels quals 300 eren d'especial. El resident al Principat va obtenir el millor temps en el primer punt de control, situat al quilòmetre 64. Aquí ja havia tret 39s a Coma, i 1min 41s a Paulo Gonçalves, aquest amb una BMW. En el segon punt de cronometratge (quilòmetre 169), Despres seguia sent el més ràpid, amb un avantatge d'1min 31s sobre el francès David Casteu (Sherco), i 1min 49s sobre Coma. Més tard, en el quilòmetre 243 de l'especial, Coma va caure fins a una distància de 2min 14s. El triomf de Despres era clar, i així es va confirmar en meta amb 1min 49s respecte al català, que va preferir no arriscar per recuperar terreny.

BONES SENSACIONS PER A DESPRES / Cyril Despres estava molt satisfet pel seu rendiment, però va assumir que va haver de fer càlculs metòdics per arribar sa i estalvi a meta: «Tenia bones sensacions, així que he decidit atacar una mica durant la segona part de la cursa, tot i que sempre atent, això sí, a les rodes, perquè he acabat quasi al límit». «El més important», hi va afegir el pilot de KTM, «és mantenir un bon ritme i fer bones marques. Ara per ara el més important mantenir l'atenció en el pilotatge».

Per la seva part, Marc Coma, màxim rival del resident, va assegurar que havia estat una jornada «amb molt de pilotatge i gairebé res de navegació. He aconseguit avançar Faria després de perdre una mica de temps. Després he accelerat una mica el ritme per recuperar el temps perdut però no podia perdre de vista l'estat dels pneumàtics. Al final he decidit reduir la marxa per arribar tranquil».

AVUI, 521KM D'ESPECIAL / El Dakar comença a complicar-se. Avui arriba el torn per a una tercera etapa amb una especial molt llarga, de 521km, i després d'un enllaç de 231km. La sortida serà una vegada més de matinada, en aquesta ocasió de San Miguel de Tucumán amb l'horitzó posat a San Salvador de Jujuy.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT