PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pintat lamenta que Montaner marxi i no torni l’escó al partit

La consellera no va dir al grup la seva intenció de crear una formació

Per Victoria Gómez Pérez

D’esquerra a dreta, Camp, Alis i Pintat, ahir als afores del Consell General.
D’esquerra a dreta, Camp, Alis i Pintat, ahir als afores del Consell General. | Terceravia

Quan Terceravia + Unió Laurediana + Independents va entrar al Consell General, el maig del 2019, els seus quatre parlamentaris van signar un reglament pel qual acordaven que si mai un d’ells deixava el partit, tornaria l’escó perquè l’ocupés un altre membre de la formació. Per aquest motiu, el president del grup parlamentari, Josep Pintat, es va mostrar especialment decebut amb la intenció de la ja exconsellera Carine Montaner de continuar com a membre del Consell General no adscrita, l’endemà d’haver presentat la seva dimissió. «El seu escó és seu i ella ha pres la decisió unilateralment», va admetre Pintat, que també va considerar que Montaner «no ha anat de cara» i ha volgut «ocultar la realitat». En aquest sentit, Pintat va reconèixer que si bé Montaner li havia anunciat personalment la nit abans que plegava, en cap moment el va informar de la seva voluntat de crear una nova formació. Tot i això, va afirmar que l’arribada de qualsevol nou partit servirà per enriquir el debat, tot i mostrar-se convençut que la «pandèmia ho ha alterat tot» i de no haver estat per la Covid-19, «probablement, res d’això hauria passat».

Amb tot, Pintat, que va comparèixer acompanyat dels consellers Joan Carles Camp i Oliver Alis, va assegurar que dins de Terceravia «no hi ha descoordinació» i que la formació «seguirà el seu camí», vetllant pel benestar de la ciutadania, «així com fent propostes amb l’objectiu de treballar per sortir de la crisi econòmica i sanitària actual, buscant noves fórmules per impulsar Andorra cap al futur».

Carine Montaner va anunciar aquest dilluns a través de les xarxes socials que, després d’haver constatat cert malestar a les files del partit per algunes de les seves declaracions i d’haver rebut «molts missatges de suport» de ciutadans animant-la a formar un nou partit polític, feia el pas per organitzar la creació d’una formació «valenta i ambiciosa» que faci d’Andorra «un referent internacional, una Andorra forta i més justa, allunyada de l’amiguisme i de les injustícies».

Així mateix, la consellera laurediana va avançar que continuarà formulant les preguntes i neguits que li traslladi la població des del seu escó de no adscrita, fet que demostra el seu «compromís amb el poble andorrà» i que no ho fa «per diners», ja que d’ara endavant passarà a rebre la meitat de la retribució que percebia fins ara com a consellera general de Terceravia + Unió Laurediana + Independents a temps complet. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT