PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els organitzadors anul·len la concentració prevista pel 14-M

Els brots del Tarter i d’Arinsal superen la setantena de positius, malgrat que els casos nous es mantenen

Per Lídia López

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, durant l’actualització sanitària d’ahir.
La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, durant l’actualització sanitària d’ahir. | SFGA / CESTEVE

La concentració prevista per aquest diumenge, 14 de març, crítica amb la gestió de la pandèmia per part del Govern i sota el lema Pels drets, llibertats i la vida, ha estat cancel·lada. Així ho van anunciar els seus organitzadors ahir, a través d’un comunicat de premsa, on asseguraven que la motivació de la decisió és «l’exposició continuada que hem patit en algun mitjà de comunicació». «Ens hem sentit humiliats i injustament etiquetats, a causa de les publicacions amb informació falsa, difamant a tort i a dret, i difonent converses privades», van lamentar en el text, on inclús tot van denunciar «un linxament constant per part de lectors i articulistes, desitjant-nos fins i tot la mort».

Així mateix, el grup va agrair als ministeris de Salut i Interior la resposta positiva a la seva petició, i van reclamar que la seva voluntat era la de complir estrictament amb els protocols establerts. Per últim, van afegir que «esperem que es doni per tancada la persecució mediàtica injustificada».

Positius per sota de 300

En relació amb l’actualització epidemiològica, la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, va informar que l’evolució del virus al Principat mantenia la tendència estable de les darreres jornades, amb 27 positius nous respecte diumenge, d’un total d’11.069 detectats. 

En aquest sentit, Mas va compartir que els brots sorgits al Tarter i Arinsal havien sumat nous casos, confirmats durant les tasques de traçabilitat. Així, els positius vinculats a Arinsal eren 39, quatre més que divendres, mentre que el del Tarter havia crescut en una persona, i n’eren 32.
Pel que fa als actius totals, la secretària d’Estat va detallar que la xifra se situava en els 296 casos, dels quals 16 estaven ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell: nou a planta i set a l’UCI, tres d’ells ventilats. 

Sobre la població escolar, Mas va indicar que hi havia 12 aules sota vigilància activa, dues de total i 10 en parcial, i també hi havia 30 classes sota règim de vigilància passiva. Per últim, la secretària d’Estat de Salut va exposar que s’havien registrat 35 noves altes al Principat, fins a les 10.661; i que, afortunadament, no s’havia hagut de lamentar cap mort i la xifra d’òbits restava en les 112.

900 dosis al dispositiu

En referència a la campanya de vacunació, Mas va compartir que durant el primer cap de setmana operatiu, el dispositiu de la plaça dels braus va administrar 909 dosis de la vacuna d’AstraZeneca, majoritàriament a persones majors de 70 anys. La secretària d’Estat va reconèixer que el Govern se sentia «satisfet del funcionament» i que s’estaven complint les expectatives.  En aquest sentit, va indicar que les úniques incidències es van produir per errors en la citació via SMS, o bé, perquè la persona havia estat malalta en la finestra dels últims 180 dies. Per tot plegat, Mas va tornar a incidir en la inscripció de la població al registre, que ja comptava amb més de 25.000 persones, de les quals 4.142 eren majors de 70 anys.

Per últim, el Ministeri de Salut va confirmar que estava prevista l’arribada de 5.800 vacunes de Pfizer, que al tancament d’aquesta edició, encara no es trobaven al país.

PUBLICITAT
PUBLICITAT