PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Actes oficials reduïts i visites virtuals pel Dia de la Constitució

El Consell General s’adapta a les mesures de prevenció vigents

Per El Periòdic

Actes per la celebració de la Constitució al 2019.
Actes per la celebració de la Constitució al 2019.

El Consell General té previst celebrar el 28è aniversari de l’aprovació de la Constitució amb actes oficials reduïts. Així ho va anunciar ahir la institució en un comunicat de premsa, on també exposaven que el programa, tan institucional com per a la ciutadania, s’ha elaborat  respectant les mesures de seguretat i aforament fixades des del Ministeri de Salut. 

En relació amb els actes institucionals, el dia 14, a partir de les 18.00 hores, se celebrarà la sessió tradicional de la Constitució. A continuació, al voltant de les 18.40 hores, la síndica general, Roser Suñé, pronunciarà el discurs oficial davant de les autoritats al vestíbul del Consell General. Ambdós actes es podran seguir en directe per www.rtva.ad.

Pel que fa a les accions dirigides a la ciutadania, amb la voluntat de seguir obrint les portes de la nova seu del Consell General i de la Casa de la Vall respectant les mesures de seguretat vigents, enguany la tradicional jornada de portes obertes es convertirà en una visita virtual de 360 graus, que es podrà efectuar accedint directament a la pàgina web del Consell General (www.consellgeneral.ad) a partir del dissabte vinent, 13 de març.

D’altra banda, la Casa de la Vall s’il·luminarà amb els colors de la bandera d’Andorra els dies 13 i 14 de març, en la franja horària compresa de les 19.00 fins a les 22.00 hores. 

Un any després

Cal recordar que els actes de celebració de la Constitució del 2020, coincidint amb el 27è aniversari de la seva aprovació, van ser anul·lats amb motiu de la Covid, ja que va ser en aquell cap de setmana que va arrencar la cancel·lació massiva d’actes i va culminar amb el confinament. El Consell General va optar per suspendre tota l’agenda prevista: la sessió tradicional i discurs de la síndica, les jornades de portes obertes, i també un concert de l’ONCA i unes sardanes. 

Així, en una compareixença de la síndica general just el dia abans de la jornada, va confirmar que els actes es cancel·laven davant la situació de transmissió comunitària del coronavirus, i també limitava l’activitat parlamentària en l’única situació que s’hagués «d’aprovar algun text legislatiu que fos necessari per fer front en relació amb el que s’ha de fer amb la Covid-19». Per aquest motiu, Suñé va declarar aleshores que la decisió suposava «una actitud responsable davant la situació creada per aquesta malaltia», ja que és quelcom que «no es pot obviar», i va aprofitar la seva aparició per traslladar un missatge «de calma i prudència a la població».

PUBLICITAT
PUBLICITAT