PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia deté un turista per causar desperfectes en un hotel del centre

El cos d’ordre atén dues agressions en l’àmbit domèstic

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’un control de la Policia.
Imatge d’arxiu d’un control de la Policia. | Sergi Pérez

La Policia va detenir el darrer dimecres, 3 de març, un home no resident de 29 anys a Andorra la Vella per causar desperfectes en un hotel de la parròquia. Els agents van ser requerits a la recepció de l’establiment perquè aquest havia denegat l’accés al detingut, ja que pretenia dormir a l’habitació dels seus amics. A conseqüència d’això, l’home va trencar la porta d’entrada de l’hotel a cops de peu i, una vegada a l’interior, va causar danys al material informàtic de la recepció. A més, segons el relat policial, en el moment de ser detingut va proferir injúries envers els agents policials. Així es desprèn del balanç policial que va publicar ahir el cos d’ordre, on també s’indicava que al llarg de la darrera setmana, es va procedir a detenció de 15 persones. Unes detencions dutes a terme pels presumptes delictes contra el patrimoni, en el cas exposat, contra la seguretat del trànsit, cinc d’ells, i altres delictes, nou més.

Dins de l’apartat d’altres, destaca la detenció el diumenge de dos nois –un resident i un no resident, ambdós de 20 anys– a Escaldes-Engordany després d’una baralla entre dos grups de joves a la via pública i que els dos detinguts, segons la Policia, s’estiguessin barallant entre si. A més, un dels dos homes, el no resident, va reaccionar de «manera desproporcionada» envers els agents que van practicar la detenció.

Entre el balanç d’actuacions del cos, també hi ha detencions per maltractaments en l’àmbit domèstic. Així, dimecres de la setmana passada va ser detingut a Arinsal un home resident de 43 anys per esgrimir un ganivet de cuina durant una discussió amb la seva parella. A més, va ser detingut a Andorra la Vella el dilluns passat un home resident de 35 anys per una agressió de parella.

Certificat de penals fals 

Pel que fa als delictes contra la seguretat en el tràfic jurídic, la Policia va detenir dimarts de la setmana passada, a la parròquia escaldenca, un noi no resident de 24 anys perquè el Servei d’Immigració va poder verificar que el certificat d’antecedents penals del país d’origen aportat pel detingut per obtenir una autorització d’immigració temporal el mes de desembre passat no era autèntic.

De naturalesa similar, el darrer divendres es va detenir, també a Escaldes-Engordany, un home no resident de 41 anys pel mateix delicte, contra la seguretat en el tràfic jurídic. El Servei d’Immigració va rebre a l’octubre una sol·licitud de residència i treball, i un cop verificada la documentació annexa, es va detectar la no autenticitat del certificat de vida laboral.

Finalment, fent un repàs de les detencions efectuades per delictes contra la seguretat del trànsit, destaca la d’un home resident de 39 anys interceptat en un control rutinari el dijous amb una taxa de 3,26 g/l. 

Un accident a Encamp culmina en detenció i un menor és atropellat a Andorra la Vella

La Policia va detenir ahir un home resident de 63 anys després que el mateix patís un accident automobilístic. Els fets van succeir durant la matinada al carrer Torrent de la Canadilla d’Encamp, amb un únic vehicle implicat –model Fiat Marea de matrícula andorrana–. El conductor, i també únic ocupant del cotxe va resultar ferit fruit de la topada. Però, en efectuar-li el control d’alcoholèmia pertinent, va donar positiu amb una taxa de 2,60 g/l, i per això, va ser detingut i estava a l’espera de passar a disposició judicial. També ahir, però ja a la tarda i a la parròquia d’Andorra la Vella, es va produir un atropellament al carrer Prat de la Creu, on va resultar ferit un vianant d’11 anys. El vehicle implicat va ser un Toyota Land Cruiser, de matrícula andorrana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT