PUBLICITAT

La policia constata 666 comportaments imprudents al volant en catorze dies

S'han imposat 588 sancions per circular a una velocitat més elevada de la permesa

Per El Periòdic

Un control policial.
Un control policial. | ARXIU ANA

 

La campanya específica de comportaments imprudents al volant impulsada pel Cos de Policia entre el 15 i el 28 de febrer ha permès constatar un total de 666 infraccions. Segons detallen les autoritats, la campanya tenia com a objectiu detectar i sancionar el comportament imprudent de certs conductors que puguin derivar en situacions de risc [a causa de la seva imprudència], intensificant els controls en llocs susceptibles de poder constatar infraccions relacionades amb un comportament imprudent en zones interurbanes, i augmentant els controls per excessos de velocitat mitjançant els radars, a fi de reduir els accidents de trànsit.
Entrant al detall, la Policia ha imposat un total de 588 sancions per circular a una velocitat més elevada de la permesa; 41 estan relacionades amb no respectar la senyalització horitzontal de la calçada; 12 tenen a veure amb no respectar la indicació d’un semàfor; 11 per fer cas omís a algun senyal prohibitiu; 10 per no respectar algun senyal d’obligació; 3 per avançaments indeguts, i una per no cedir el pas als vianants que estan en situació de creuar la calçada per un pas habilitat.
En el decurs d’aquesta campanya, a més, s’ha posat èmfasi en la conscienciació de la ciutadania per corregir determinades actituds indegudes en la conducció que poden acabar provocant accidents greus a la xarxa viaria.
El Cos de Policia va fer públiques aquestes dades en el marc de la seva política «d’intentar reduir la sinistralitat per tal de garantir una millor seguretat per als conductors i els vianants».

Accident a Prada de Moles

Un accident va provocar ahir al matí retencions de trànsit al carrer Prat de la Creu i els seus voltants. L’incident es va produir al voltant de les 11.00 hores, quan una motocicleta va envestir a un home que estava creuant el pas de vianants. El ferit va ser traslladat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. El seu estat no era greu, però es va quedar en observació per seguretat i precaució. Fins a la ubicació en la qual es va produir l’accident es van desplaçar els serveis d’emergència, la Policia i el Cos de Bombers. A causa d’aquest desplegament i que l’home va quedar estès a terra, el trànsit va quedar aturar mentre es realitzaven els treballs de neteja de la calçada i es retirava la motocicleta implicada en l’accident. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT