PUBLICITAT

La bellesa de la ruta de l'Everest centra la segona sessió del Cicle de cinema de muntanya i viatges

La següent sessió del cicle serà el dimecres 10 de març amb la conferència 'Núria Picas, una vida'

Per El Periòdic

El conseller de Turisme, Esports Dinamització d’Ordino, Jordi Serracanta, juntament amb l’alpinista, Javier Camacho.A
El conseller de Turisme, Esports Dinamització d’Ordino, Jordi Serracanta, juntament amb l’alpinista, Javier Camacho.A | ANA/A.S.

Mostrar la bellesa del camí a la cima de l'Everest ha estat l'objectiu del fotògraf i alpinista Javier Camacho amb el projecte 'Chomolungma expedición Everest 2018' que ha presentat aquest dijous al vespre a l'Auditori Nacional a Ordino. "Busco mostrar la bellesa i no la duresa del camí", ha indicat Camacho, un expert en fotografia que va aconseguir fer el cim de la terra el maig del 2018. Durant la projecció, l'alpinista ha compartit imatges i vídeos, els quals ha comentat, durant aproximadament cinquanta minuts, i a l'acabar ha obert una ronda de preguntes als assistents per resoldre dubtes sobre fotografia i muntanya.

Aquesta projecció ha estat la segona sessió del Cicle de cinema de muntanya i viatges. Camacho ha comentat que la seva intenció era fer el cim sense oxigen artificial com havia fet sempre, en les set expedicions a 8 mils que havia fet, entre les quals hi havia el Lhotse i el Choyu. "En aquesta ocasió vaig haver d'utilitzar oxigen perquè vaig tenir problemes de salut", ha explicat, afegint que quan es va obrir la finestra del bon temps per fer el cim encara no estava en condicions ni recuperat. També ha indicat que va trigar aproximadament un mes a fer l'expedició, ja que es va poder aclimatar molt ràpid perquè fins als 8.000 metres la ruta és la mateixa que va fer el 2017 a l'expedició al Lhotse.

En les imatges, ha mostrat sortides i postes de sol a l'Everest, a banda de fotografies nocturnes amb estrelles. Cal recordar que Camacho és ambaixador d'Olympus i Lucroit, i ha obtingut més de 200 distincions en diversos concursos internacionals i també ha col·laborat com a jurat en d'altres. Pel que fa als nous reptes, l'alpinista ha avançat que té dos projectes en ment. Per una banda, vol intentar fer el Manaslu a la tardor sense oxigen artificial. En cas que la situació actual no li permeti, ha indicat que a l'estiu intentaria continuar el projecte 'Leopardo de la Nieves', que són els cinc 7 mils de les antigues repúbliques exsoviètiques, dels quals ja n'ha fet 2.

La següent sessió del cicle serà el dimecres 10 de març amb la conferència 'Núria Picas, una vida' de Núria Picas. En aquest projecte, Picas narrarà el seu recorregut esportiu a partir d'una filosofia de vida basada en la mentalitat positiva i la força de voluntat. Aquesta sessió serà a les 21 hores al teatre de les Fontetes de la Massana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT