Oriol Olm i Laia Sebastià, els destacats de la FAM a la Vertical

La tercera prova dels Comapedrosa World Championships deixa bons resultats nacionals

Meta de la Vertical Race.
Meta de la Vertical Race. | FAM

Laia Sebastià i Oriol Olm van ser els esportistes destacats de la FAM a la Vertical Race, la tercera cursa de la Copa del Món del Comapedrosa, que és una prova molt exigent on els corredors havien de completar una pujada ascendent fins a arribar al Xalet Igloo situat a 2.300 metres. Les categories sub-18 i sub-20 femení havien de fer front a una pujada de 420 metres de desnivell positiu, amb la sortida situada a 1.800 metres, just al costat de l’edifici Comallemple. Les categories sèniors i sub-20 masculí havien de completar una pujada de 720 metres de desnivell positiu amb la sortida situada als 1.580 metres.

Oriol Olm va tornar a demostrar el gran estat de forma en el qual es troba. Olm va sortir lluitant per estar en el podi, però al darrer tram de la prova, els tres primers classificats van canviar de ritme i es van escapar amb força. Finalment, va ser quart a 42 segons del primer classificat. Laia Sebastià, única dona sènior en completar l’exigent circuit d’Arinsal, es va mostrar molt forta físicament i psicològica en tot moment, aconseguint una excel·lent tercera posició en categoria sub-23 i la 18a plaça en la classificació general i va travessar la meta molt emocionada.