PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Xavi Cornella, 31è al gegant del Mundial júnior de Bansko

Carla Mijares finalitza l’eslàlom FIS d’Alpe d’Huez en la sisena posició

Per El Periòdic

Xavi Cornella a Bansko.
Xavi Cornella a Bansko. | FAE

Xavi Cornella va debutar ahir als Campionats del Món júnior de Bansko, Bulgària, on va finalitzar un gegant en la 31a posició. Cornella, que corria amb el dorsal 57, va finalitzar amb un temps d’1.53.02 i a 7.69 del guanyador, l’austríac Lukas Feurstein, que es va imposar amb 1.45.33. Cornella marcava el 35è temps en la primera mànega, amb +3.69, sense poder entrar entre els 30 millors. A la segona, el seu crono de mànega va ser el 32è, amb +4.07 i millorant quatre posicions. Avui es disputa la cursa de l’eslàlom masculí, amb Cornella també al portilló de sortida. «Estic molt content d’estar aquí perquè tinc l’oportunitat de comparar-me amb els millors de la meva edat, i viure aquesta experiència, que t’ajuda a veure on estàs i quin nivell d’esquí tens», va manifestar l’andorrà.


Alguns dels seus companys de la secció d’esquí alpí també van competir ahir. Carla Mijares va ser sisena a un eslàlom FIS a Alpe d’Huez, per acabar de polir detalls de cara a la seva participació als Mundials júnior de Bansko. «Hem estat aquí competint perquè, tot i que no és una pista semblant a la que ens trobarem a Bansko, sí que té un inici amb mur directament, que és el que més li costa a la Carla per agafar ritme i teníem aquest objectiu de provar», va explicar l’entrenador Yago Antes.  A més, Àxel Esteve i Àlex Rius van ser 24è i 28è, respectivament, als Nacionals júnior de Letònia.


Per últim, Maeva Estévez va viatjar a Gargellen, Àustria, per competir en altres dues Copes d’Europa i intentar lluitar per la victòria a aquesta competició. Demà hi haurà la primera cursa i diumenge la segona. Estévez es manté segona a la general de la Copa d’Europa de boardercross, amb 380 punts. La francesa Margaux Herpin és la líder, amb 479, mentre que tercera és la italiana Caterina Carpano, amb 312 punts. A aquesta cita, l’andorrana competirà amb una protecció al canell dret. Estévez va caure a la final de l’última Copa d’Europa, on va ser quarta, i es va lesionar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT