PUBLICITAT

Matriculats 261 vehicles al febrer, un 19,4% menys que l'any anterior

El president de l’AIVA afirma que el descens s’ha «estabilitzat»

Per El Periòdic

Vehicles en un concessionari.
Vehicles en un concessionari. | ARXIU ANA

El Departament d’Estadística del Govern va fer públiques ahir les dades sobre la matriculació de vehicles al mes de febrer. En total es van matricular 261 vehicles, això suposa una variació percentual negativa del 19,4% respecte al mateix període  de l’any anterior. D’aquesta manera, tots els vehicles que formen part de l’estadística presenten variacions negatives: altres cau un 82,4%; camions i camionetes, un 35,7%; motocicletes i ciclomotors pateix una davalla d’un 17,6% i turismes ho fa un 13,2%. 
Sobre aquestes dades el president de l’Associació d’Importadors de Vehicles (AIVA), Carles Sansa, va afirmar que aquests percentatges negatius entren dins de la «normalitat» i que corresponen al fet que «hi ha una estabilització de la baixada de matriculacions a causa de la situació de pandèmia mundial, que hem anat reproduint durant tot l’any» Tot i això, confien que la línia de vendes sigui ascendent , i vagi lligada a la millora de la situació sanitària. 
Si es tenen en compte les dades acumulades dels darrers dotze mesos, les matriculacions han estat 3.580, el que representa una variació percentual negativa del 20% respecte al mateix període anterior, en què es van matricular 4.477 vehicles. Tots els grups presenten variacions negatives: camions i camionetes davallen un 42%; altres, un 23,7%; turismes, un 19,8% i motocicletes i ciclomotors ho fan un 8,3%. 
Pel que respecte a l’energia de locomoció dels vehicles, aquest mes de febrer, els grups que han mantingut variacions negatives són gasolina, amb una caiguda del 22,9% i gasoil, amb un 20,9% menys. Pel que fa als vehicles 100% elèctrics, es van matricular quatre, la mateixa quantitat que el febrer de l’any anterior. Quant als vehicles híbrids, en termes globals es van matricular 25, 10 més que l’any anterior. Per últim, dels vehicles sense carburant, es van matricular dos, és a dir, set menys que al mateix mes de l’any anterior.
Sobre l’estabilització dels- vehicles elèctrics i la pujada dels híbrids, Sansa va explicar que el fenomen pot correspondre a operacions resultants de darrer Pla Engega, perquè són tipologies de vehicles que difícilment estan en estoc disponible, i que alguns d’ells van arribar a aquest mes. «Són vehicles que havien estat autoritzats a rebre les ajudes del Pla Engega i ara s’han matriculat», afirmava el president de l’AIVA.
Durant els darrers 12 mesos, i en comparació amb el mateix període anterior, cal destacar la reducció de matriculacions en els vehicles de gasolina, amb un 23,6% (és a dir, 652 vehicles menys), així com el descens en els vehicles de gasoil, amb un descens del 30% (441 vehicles menys). En la resta de categories van matricular 86 vehicles sense carburant; 81 vehicles 100% elèctrics; 175 vehicles del grup híbrids de gasolina no endollable i 73 vehicles híbrids de gasolina endollable. Pel que fa als vehicles híbrids de gasoil no endollable i híbrids de gasoil endollable, es van matricular 30 i dos, respectivament. En referència a les xifres totals del darrer any Sansa va afirmar que els vehicles de mobilitat elèctrica o que són ajudats per mitjans elèctrics són «una tendència a l’alça» i que «sembla que han arribat per quedar-se». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT