PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els treballs d’Aixovall estaran acabats en un parell de mesos

Majoral diu que aviat hi haurà responsables per la mort del llop

Per El Periòdic

La reunió de poble celebrada ahir a Sant Julià de Lòria.
La reunió de poble celebrada ahir a Sant Julià de Lòria. | ANA / M. P.

Amb motiu del neguit que estan generant les obres de reconfiguració dels carrils de circulació a la sortida nord del túnel de la Tàpia i l’enllaç d’Aixovall, a la CG-1, el Comú de Sant Julià de Lòria va celebrar ahir una nova reunió de poble per informar els veïns de la zona alta de la vila com s’ha estructurat la intervenció i com quedarà establerta finalment la mobilitat per aquest tram. L’actuació, segons va confirmar el cònsol major lauredià, Josep Majoral, té un termini d’execució estimat de dos mesos i correspon a la primera fase d’un projecte del Govern que servirà per establir un carril reversible entre Aixovall i el carrer Isidre Valls.

D’aquesta manera, cap a finals d’abril, que serà quan es pugui restablir el trànsit a la zona, s’eliminarà el carril en sentit sud que passa per sota del pont, és a dir, en direcció a Sant Julià, i es guanyarà un carril addicional a la boca nord del túnel de la Tàpia, que es complementarà amb un altre de reversible. Tanmateix, durant el període en què s’allarguin els treballs, els veïns de la part alta han d’efectuar un recorregut més llarg per accedir al centre de la vila i, precisament, la reunió ha servit per exposar que, un cop finalitzada l’actuació, aquesta restricció s’eliminarà.

Durant la trobada, en la qual van assistir una vintena de persones, el cònsol va recordar que la voluntat de la corporació és «continuar amb la línia que portem des de l’inici del mandat», que es basa en posar en pràctica una política de transparència, malgrat que no sigui una obra impulsada pel comú.

D’altra banda, Majoral es va mostrar molest per les bretolades aparegudes al berenador del Coll de la Plana dos dies després d’haver-lo rehabilitat: «És una llàstima que el comú hagi de posar diners en la reparació d’instal·lacions comunals i dies després tornem a retrobar pintades a les taules», va declarar. És per això que des del comú s’ha volgut fer una «crida a la responsabilitat» i al respecte per la resta de ciutadans. «Són diners públics de tots nosaltres», va recordar el cònsol.

Majoral també va assenyalar que el comú «ja va dipositar una denúncia oficial», malgrat que encara «no hem tingut la sort de poder saber qui ha sigut». Tot i això, va assegurar que «es prendran mesures de seguretat gràcies a la instal·lació d’algunes càmeres de vigilància, tant en aquest indret com en d’altres».

En relació amb la mort del llop de Naturlandia, Majoral va posar en relleu que aquest divendres ja es van donar a conèixer els motius de la defunció, i ara encara falta analitzar el document «i es mirarà de depurar responsabilitats». Tot i que no va donar una data concreta, va afirmar que «en molt breu» hi haurà notícies. Pel que fa als exemplars del parc d’animals, va manifestar que «se’ls està buscant una destinació que gairebé tenim» definida i, per tant, «se seguiran els procediments escaients en el si del Consell d’Administració» i, si s’arriba a un acord, «els animals haurien d’acabar sortint d’aquí», va finalitzar, segons va apuntar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT