L’últim quart dicta sentència i al MoraBanc li queda una última bala

L’equip tricolor cau de manera contundent a Rússia i haurà de jugar-se la classificació a l’última jornada

Per Vicente Pallarés

Senglin intenta mantenir la possessió.
Senglin intenta mantenir la possessió. | EuroCup/Kseniya Bogdanova

El MoraBanc haurà d’esperar a l’última jornada per a intentar certificar la superació del top 16. Després de l’exhibició contra el València Basket, l’equip tricolor s’enfrontava a l’aspirant a guanyar l’EuroCup a Rússia. El resultat (85-63) sembla indicar que l’Unics Kazan va ser molt superior durant tot el partit, però els homes d’Ibon Navarro van mantenir les opcions de victòria fins a l’inici de l’últim quart, en el qual no van poder suportar el ritme imposat pels locals, molt superior al que es va veure contra el València.

Durant el primer quart, el MoraBanc va arribar a posar-se per davant amb un triple de Palsson (6-8) i un de Hannah (10-13). L’islandès va ser el millor jugador tricolor amb 18 punts i 14 de valoració en un partit que es va posar molt difícil pels petits com Hannah i Senglin a causa del joc físic i superioritat en el rebot de l’Unics, faceta en la qual van patir, fins i tot, homes com Tunde Olumuyiwa. Un triple de Holland va capgirar el marcador després del de Hannah i els de Piftris ja van agafar un avantatge que no deixarien escapar durant la resta del matx. Del 23-17 del final al primer quart, Palsson, amb un altre triple, va tornar a posar el conjunt rus contra les cordes, però ni aquest ni un altre que va fer abans del descans van servir gaire per tal de frenar la superioritat local. Així doncs, el segon quart va acabar amb un resultat de 43-34. L’avantatge s’havia ampliat a nou punts, però les opcions hi seguien i el MoraBanc va sortir decidit a lluitar i així ho va demostrar durant el tercer quart.

Durant aquest període, el MoraBanc va mantenir el seu ritme anotador, que no va ser molt elevat, però va aconseguir disminuir dràsticament l’encert del rival, assolint un parcial de 13-15. Les cistelles van ser escasses i, de fet, la primera va tardar a arribar tres minuts i 16 segons mitjançant un tir lliure i la primera de jugada, passats els cinc minuts en un impressionant alley-oop de Hannah per a Paulí. L’avantatge es va reduir en dos punts, en part, gràcies a l’últim triple del quart que, no cal dir-ho, també va ser obra d’un superlatiu Palsson que no va poder tirar sol del carret. El resultat era de 56-49 i les opcions seguien molt vives, després d’haver estat 12 punts per sota, la màxima diferència fins que l’Unics va voler tancar el partit de manera definitiva durant l’últim quart, que va suposar un malson pels tricolors, ja que el resultat final va ser de 85-63, 22 punts per sota. El partit es va acabar, metafòricament, quan l’inici de l’últim període va deixar un parcial de 12-2. En aquell moment, la diferència ja era de 17 punts i el MoraBanc va perdre tota esperança d’obrar un miracle contra uns rivals superiors físicament que, perfectament, podrien competir a l’EuroLliga contra rivals de categoria top.

Ibon Navarro: «No hem suportat la seva intensitat»

El tècnic del MoraBanc, Ibon Navarro, va fer una valoració del partit en finalitzar el matx al Basket Hall de Kazan davant els mitjans de comunicació de Rússia. «M’agradaria felicitar l’Unics per la victòria. Ens havíem preparat físicament per a suportar el ritme 40 minuts a la pista, però durant els últims 10 minuts no hem estat capaços de respondre a la seva agressivitat i intensitat. No és fàcil competir a aquest nivell», va manifestar el preparador basc.