Esteve fa història en assolir la seva millor plaça mundialista

L’andorrà es fa amb la 15a posició als 15 quilòmetres patinadors d’Oberstdorf

Irineu Esteve després dels 15 quilòmetres.
Irineu Esteve després dels 15 quilòmetres. | FAE

Irineu Esteve va brillar ahir entre els 106 participants que van córrer els 15 quilòmetres patinadors als Mundials d’Oberstdorf, Alemanya, fent-se amb la 15a plaça. Esteve va estar entre els millors en tot moment. L’andorrà, amb 35.07,7, va acabar a 1.19,0 del guanyador, que va ser el noruec Hans Christer Holund amb 33.48,7. El fondista andorrà va superar corredors amb millor rànquing mundial que ell, com el francès Maurice Manificat o els finlandesos Perttu Hyvarinen o Iivo Niskanen, sent aquest últim el vuitè del món en distància. Aquesta va estar la millor cursa d’Esteve a uns Campionats del Món. Fins ahir, el seu millor resultat havia estat la 20a posició als Mundials de Seefeld del 2019, a la cursa d’skiathlon. «Crec que podem estar molt contents de la cursa. Ha sortit tot bastant bé. Els esquís eren ràpids, després les sensacions han estat força bones, i veurem les pròximes», va declarar Esteve. Per la seva banda, l’entrenador Joan Erola va destacar que Esteve havia patit problemes físics abans de la cursa i «s’ha sobreposat molt bé a aquest tema i ha esquiat molt bé».

D’altra banda, Àxel Esteve i Àlex Rius van competir ahir als Nacionals de Lituània. Esteve va finalitzar en la 23a posició amb 1.41.38, a 2.31 del guanyador, el lituà Andrej Drukarov. En la 40a plaça, va finalitzar Rius, que va marcar un temps de  1.45.83, a 6.76. Així mateix, ahir també van competir a Alpe d’Huez Íria Medina i Carla Mijares. Les andorranes no van completar la primera mànega de la cursa, un eslàlom FIS. La cursa ha estat per a la francesa Kenza Lacheb, amb 1.48.02.