PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els dos equips de la FAM, sisens a la Relay Race de la Comapedrosa World Cup

El combinat youth i el sènior fan els deures i no cauen a l’última posició de la cursa de relleus de la competició

Per El Periòdic

Esportistes de la FAM a la Relay Race.
Esportistes de la FAM a la Relay Race. | FAM

Els dos equips de la FAM que van participar ahir a la prova de relleus, la Relay Race, van finalitzar la cursa en sisena posició, és a dir, el penúltim lloc. L’equip juvenil va estar format per Andrea Sinfreu, Max Palmitjavila i Oriol Olm i van disputar la prova sènior masculina Xavi Areny, Sergi Casabella, Adrià Bartumeu i David Pérez.


Els primers en afrontar el repte de la Relay Race van estar els de la categoria Youth amb equips formats per atletes d’entre 15 i 20 anys, tant de categoria masculina com femenina. En total, van participar vuit equips de vuit nacions diferents formats per una atleta femenina i dos atletes masculins. Sinfreu va estar la primera a sortir, realitzant un bon traçat i lluitant al costat de la corredora espanyola per la quarta plaça. En el darrer tram de la segona pujada i l’última baixada va notar el cansamen i va arribar al relleu amb Palmitjavila en cinquena posició. Palmitjavila era l’atleta més jove en participar i tenia uns rivals de relleu més experimentats. Va realitzar una primera pujada i baixada excel·lents, però l’atleta austríac, Andreas Mayer, el va avançar en la segona pujada després d’un tram a peu molt ajustat. Finalment, Palmitjavila va completar el circuit en sisena posició. Olm va estar el darrer andorrà en afrontar l’exigent circuit amb l’objectiu de lluitar per la cinquena posició amb l’equip austríac. Finalment, l’equip va assolir una meritòria sisena posició mundial, completant la prova en un temps de 40.04.


Després de l’actuació dels joves, era el torn de l’equip sènior amb Casabella com a primer integrant, que va donar el seu màxim, malgrat que el nivell dels altres sis equips era molt alt. El relleu amb Pérez es va realitzar en un freg a freg amb Eslovènia i Pérez es va avançar en la pujada i primera baixada. Finalment, el relleu a Bartumeu es va produir en sisena posició. El tercer relleu va estar condicionat psicològicament per la penalització de trenta segons que el darrer canvi uns metres abans del que era permès. Bartumeu va deixar enrere el corredor d’Eslovènia. El darrer relleu amb Areny va estar ràpid i amb l’objectiu de mantenir la sisena posició i Areny va completar el circuit amb solvència i aconseguir l’objectiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT