PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

López afirma que Espot coneix les reunions a Madrid

El PS denuncia les dificultats per obtenir cita amb un especialista

Per Laia Moliné

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López.
El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López. | LAIA MOLINÉ

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, va confirmar ahir que el cap de Govern ha conegut en tot moment quines eren les reunions que tenia programades amb els parlamentaris espanyols. A més va declarar que «dilluns al matí el primer que vaig fer en arribar a Andorra va ser anar al despatx del cap de Govern a explicar-li fil per randa el contingut de les reunions». Aquestes manifestacions van succeir després de ser preguntat pels periodistes sobre les acusacions realitzades per part dels grups de la majoria el dia anterior. López va afegir que «si els presidents dels grups parlamentaris volen la informació, estaré encantat de compartir-la amb ells». Així doncs, va recordar la feina que va iniciar el Govern socialdemòcrata el 2009, del qual ell en va formar part com a ministre d’Economia i Finances, per acabar amb la consideració d’Andorra com a paradís fiscal. Aleshores, va recordar que havia mantingut les reunions amb el consens del seu grup parlamentari i que aquestes declaracions de la majoria van demostrar un «cert nerviosisme o haver vist que els corresponia a ells moure fitxa» i que la situació actual és una conseqüència de no haver treballat en el passat. En aquest sentit, va voler reclamar que des de l’ambaixada de Madrid s’hauria de treballar més en les qüestions que estan en l’agenda política i que aquesta és «la conclusió que s’ha d’extreure» de tots els esdeveniments ocorreguts fins el dia d’avui.

Per un altre costat, López va indicar que el Partit Socialdemòcrata (PS) va tramitar ahir una pregunta oral referent a les dificultats amb les quals es troba molta gent per a demanar cita amb els especialistes ubicats a l’antic hospital. La pregunta arriba després que se’ls hagi fet arribar la problemàtica. A tall d’exemple, el president del grup parlamentari, va explicar que ell mateix havia realitzat la prova de trucar al 871100 per demanar hora amb un especialista i que encara no tenia resposta. Aquesta pregunta s’haurà de formular el dijous de la setmana vinent en la sessió de control del Govern i davant d’aquesta distància en el temps entre la presentació i la formulació de la mateixa el PS va voler deixar constància i veure si en aquesta setmana «el Govern fa la feina» i donen resposta a aquestes «dificultats assistencials tan greus». 

Pregunta transport públic/ El conseller general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata Carles Sánchez va formular de forma escrita per a que el Govern respongui en primer lloc, si hi han hagut canvis en les rutes, les freqüències i els horaris de les línies nacionals després de la concessió. També es va preguntar si han existit demandes de modificació dels termes econòmic o operatius de la concessió per part de les empreses concessionàries. Respecte a l’aplicació Mou_T_B es va tramitar la qüestió sobre si s’han registrat incidències i si es preveu incorporar les línies comunals a aquesta. Es va qüestionar així mateix sobre quan s’integraran les tarifes i el sistema de pagament de línies nacionals i comunals. El PS vol saber també quants usuaris hi ha amb abonament per cada tipologia d’abonament, entre altres qüestions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT