Oriol Olm, quart

La Copa del Món d’Arinsal comença amb l’andorrà fregant el podi de l’Sprint

Oriol Olm a l’Sprint Race.
Oriol Olm a l’Sprint Race. | FAM

La primera de les quatre proves del calendari dels Mundials d’esquí de muntanya de la Comapedrosa World Cup es va disputar ahir a Vallnord amb l’andorrà Oriol Olm aconseguint una meritòria quarta plaça en la categoria sub-18. Els corredors de l’equip nacional  de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) que va competir en aquesta prova van ser per Oriol Olm, Roger Turné, David Rogé, Max Palmitjavila i Lea Anción en categoria sub-18; Andrea Sinfreu en categoria sub-20; Laia Sebastià, Marcel Prat, Adrià Bartumeu i Sergi Casabella en categoria sub-23 i Xavi Areny i David Pérez en categoria sènior.

En categoria sub-18, Oriol Olm va disputar una excel·lent primera mànega completant el circuit en un temps de 3.00, classificant-se en segona posició, a només cinc segons del primer corredor. El jove andorrà va realitzar una molt bona semifinal aconseguint una lluitada plaça per a la final de la seva categoria. La mànega final va estar molt ajustada amb un Olm molt competitiu en el primer tram de pujada i la conversió per fer el tram a peu. En els darrers metres i la baixada va donar el seu màxim, travessant la línia de meta en una meritòria quarta plaça. En la mateixa categoria, Max Palmitjavila va finalitzar la primera mànega en 3.30 i David Rogé en 3.32, en 23a i 24a plaça, respectivament. Roger Turné va completar el circuit Sprint en 3.45, finalitzant en 26a posició. En categoria femenina, Lea Anción va donar el seu màxim finalitzant la prova en un temps total de 4.18 i aconseguint la 14a plaça.

En categoria sub-20, Andrea Sinfreu va sortir molt concentrada i va completar la prova en 4.02, en 10a posició. En categoria sènior femenina, Laia Sebastià es va estrenar en aquesta modalitat de l’esquí de muntanya aconseguint una 26a plaça, completant el circuit en 4.10. En categoria masculina, Xavi Areny i Sergi Casabella han estat els únics corredors que es van classificar pels quarts de final. Areny ho va fet en 18a posició amb un temps de 3.26 i Casabella en 30a posició amb un temps de 3.41. Ambdós corredors van donar el seu màxim en els quarts de final, però no es van poder classificar per a les semifinals. David Pérez, Adrià Bartumeu i Marcel Prat no van poder passar de la ronda classificatòria.

El podi masculí de la categoria sènior va estar format pel suís Iwan Arnold, l’espanyol Oriol Cardona i l’italià Nadir Maguet, mentre que les seves homòlogues en categoria femenina van ser la suïssa Marianne Fatton, l’eslovaca Marianna Jagercikova i la italiana Mara Martini. Cal destacar que les dues primeres classificades van superar el crono del guanyador masculí i la tercera en categoria femenina va ser més ràpida que el segon i el tercer dels nois. En la categoria sub-23, els tres primers nois van ser el suís Arno Lietha, el seu compatriota Patrick Perrethen i l’espanyol Pau Coll i les tres noies més ràpides van estar la italiana Giulia Murada, la francesa Marie Pollet-Villard i Giorgia Felicetti, també del país veí del nord. El francès Rogier Noé i la suïssa Caroline Ulrich es van imposar en la categoria sub-20, mentre que l’austríac Julian Tritscher i la francesa Louise Trincaz van ser els campions de la categoria més jove d’aquesta Copa del món d’Arinsal, la sub-18. L’Sprint Race es caracteritza per ser una modalitat molt ràpida, on els corredors han de realitzar una primera pujada vertical fent transicions, arribar a un segon tram on s’han de calçar els esquís a la motxilla i pujar caminant i un darrer tram on s’ha de baixar esquiant havent de passar obligatòriament per diferents portelles.