PUBLICITAT

Els ciutadans de la capital decidiran a què destinar 100.000 euros

Es poden realitzar les propostes des d’ahir fins al 26 de març

Per El Periòdic

La cònsol major, Conxita Marsol, i la consellera Meritxell López.
La cònsol major, Conxita Marsol, i la consellera Meritxell López. | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

Els ciutadans d’Andorra la Vella poden fer les seves propostes des d’ahir per decidir a què volen que es destini una partida de 100.000 euros. És la primera vegada que la corporació comunal posa en marxa uns pressupostos participatius amb l’objectiu que «els ciutadans facin arribar les seves propostes» i aquestes es puguin fer realitat.
Des d’ahir i fins al 26 de març es poden fer propostes a través de la pàgina web decidim.andorralavella.ad o omplint les butlletes que els ciutadans rebran a casa seva i que hauran de lliurar a l’oficina de l’Espai Ciutadà, a la Llacuna o a tràmits de Santa Coloma. Tal com va posar en relleu la consellera de Desenvolupament Estratègic i Comercial i de Projectes Participatius, Meritxell López, el que es busca és que sigui una «inversió» i no una «despesa», com podria ser un concert o un espectacle. Per això les idees poden anar, per exemple, en l’àmbit de les millores urbanístiques, d’infraestructures ja existents o del mobiliari urbà. Ha de ser, en definitiva, una proposta «tangible i perdurable» en el temps i que serveixi per «millorar la qualitat de vida de les persones», va destacar López.
Un cop recollits els suggeriments dels ciutadans, que la cònsol major, Conxita Marsol, va destacar que esperen que siguin nombrosos, es farà una classificació i filtratge de manera interna al comú. Posteriorment s’obrirà un procés de votació en què la ciutadania haurà d’escollir la proposta o propostes guanyadores, una fase que es durà a terme al juny, ja que la voluntat és que cap a finals d’any allò que s’hagi posat sobre la taula pugui estar materialitzat. La cònsol major va detallar que si bé la partida disponible és de 100.000 euros, si un projecte es passes d’aquesta quantitat, el comú podria arribar «a fer-se seva» la proposta i impulsar-la de cara a l’any que ve, va puntualitzar Marsol, que va afegir, però, que la voluntat és que les iniciatives se situïn en la partida proposada.
 La cònsol major va destacar que la majoria ha impulsat diferents propostes per fomentar la participació ciutadana al llarg dels darrers anys com l’Espai Ciutadà, les xarxes socials o les reunions sectorials i el consell dels infants, i aquesta iniciativa que ara s’enceta és una via més. La voluntat és que tingui continuïtat en els anys següents, ja que tal com va destacar Marsol «és l’inici d’un nou projecte i és important que tingui continuïtat i que hi hagi molts ciutadans a fer propostes perquè són els que estan al carrer, viuen el dia a dia i tenen diferents necessitats i és importants que ens les diguin», va concloure la cònsol major. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT