PUBLICITAT

El certificat electrònic ja es pot obtenir des del Comú d’Encamp

El Servei de Tràmits assoleix gestions que fins ara s’havien de fer a l’edifici del Govern

Per El Periòdic

La consellera d’Administració i Finances d’Encamp, Josefina Rodríguez, i el director del departament d’Administració, Miquel Alís.
La consellera d’Administració i Finances d’Encamp, Josefina Rodríguez, i el director del departament d’Administració, Miquel Alís. | A.S. / ana

Els ciutadans d’Encamp podran obtenir el certificat electrònic acudint directament al Servei de Tràmits del comú des d'ahir i no caldrà que es desplacin presencialment fins al Govern. Durant la roda de premsa celebrada ahir al matí, la consellera d’Administració i Finances del comú, Josefina Rodríguez, i el director del Departament d’Administració, Miquel Alís, van informar que també es podran realitzar altres tràmits des de la parròquia, com la sol·licitud de la targeta Magna, i en breu també s’hi afegirà l’obtenció de la targeta Blava, la sol·licitud d’atorgament de la targeta especial d’aparcament i la pensió de solidaritat de la gent. Fins al moment, per fer tots aquests tràmits s’havia d’acudir al Servei de Tràmits del Govern. De fet, Alís va indicar que en aquests moments a Encamp es poden fer 80 tràmits presencials del comú, 21 tràmits en línia i 33 tràmits presencials del Govern, més aquests cinc que s’acaben d’incorporar ahir.
 Per la seva banda, la consellera del comú va explicar que l’objectiu amb aquesta ampliació és facilitar «la relació del ciutadà amb l’Administració evitant desplaçaments innecessaris». Així, en el marc de col·laboració entre l’Administració central i la comunal, aquests nous tràmits, tot i que s’han de fer de forma presencial, es poden dur a terme al Servei de Tràmits de casa comuna i al Servei de Tràmits del Pas de la Casa, va dir. A més, va destacar que amb l’obtenció del certificat electrònic «es podran fer molts més tràmits els 365 dies de l’any» des de casa. D’aquests cinc nous tràmits, Rodríguez va destacar que dos afecten el col·lectiu de la gent gran i per aquest motiu, des del Departament d’Afers Socials, s’informarà aquest col·lectiu sobre la possibilitat d’obtenir-los.
 Durant la roda de premsa, Alís es va centrar en els avantatges del certificat digital, amb el qual es podran fer els 21 tràmits comunals com la presentació dels rendiments arrendataris o les sol·licituds de bonificació de la taxa d’higiene. També va avançar que de cara a l’estiu se’n volen incorporar vuit més, com per exemple les autoritzacions per a la instal·lació de terrasses o els certificats de residència, entre d’altres. Per tal de seguir avançant amb la implementació de l’administració electrònica, el director del departament va manifestar que el comú hi invertirà al voltant de 30.000 euros durant aquest any 2021, i va remarcar que el comú té «un sistema informàtic potent que ens permet fer aquest pas».
 Cal recordar que en les dues oficines de tràmits del comú, a Encamp i al Pas de la Casa, a banda dels tràmits de l’Administració, també es poden fer gestions de la CASS o FEDA. De fet, Alís, va indicar que Andorra Telecom ofereix dos dies per setmana els seus serveis al Pas de la Casa per poder fer tràmits, igual que la Creu Roja, i va confirmar que estan avaluant la possibilitat de poder fer a la localitat fronterera els tràmits d’immigració, ja que és «una de les demandes més recurrents».
Alís també va avançar que des del comú estan treballant per crear una nova aplicació de presa de decisions que inclourà diferents indicadors tant de gestió interna del comú com externs, pels comerços de la parròquia. En aquests moments el projecte es troba en fase d’anàlisi i de redacció del concurs, va informar Alís, afegint que durant aquest primer trimestre també es disposarà d’una pàgina web amb una guia del comerç de forma interactiva.
Finalment, des del comú es va informar que des d’aquest 1 de març i fins a finals d’octubre, el Servei de Tràmits de casa comuna a Encamp  es trobarà ubicat a la primera planta del Casal del Poble a causa dels treballs de millora de la ventilació i de l’eficiència energètica que s’estan duent a terme al comú. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT