PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gairebé 200 esportistes de 18 països, presents a la Comapedrosa World Cup

Arinsal tornarà a acollir aquest importantíssim esdeveniment esportiu des d’avui fins al dissabte

Per Vicente Pallarés

Presentació de la Copa del Món del Comapedrosa.
Presentació de la Copa del Món del Comapedrosa. | SFGA/C.Esteve

La Comapedrosa World Cup ja està en marxa. Des d’avui fins al dissabte, els 180 participants vinguts de 18 nacions diferents competiran, com a mínim, en una de les quatre proves que formen el circuit d’aquesta Copa del Món a Arinsal. Pel que fa als països de procedència dels atletes, la xifra supera els 12 de l’any passat i les procedències dels participants són Andorra, Espanya, França, Portugal, Suïssa, Rússia, Itàlia, Suècia, Bulgària, els Estats Units, Tailàndia, Eslovàquia, Eslovènia, Àustria, Romania, Alemanya, Polònia i Noruega. Aquests 180 esportistes estaran atesos per un staff de 400 persones. L’accessibilitat d’aquestes gairebé 600 persones al recinte serà a través del telecadira Josep Serra, que romandrà obert tots els dies de la competició, excepte el dia de descans, i el telecadira Les Fonts, que estarà disponible només el dijous per a la Vertical Race, a més d’un retrack i motos de neu.


La competició comença avui amb l’Sprint Race, mentre que la Relay Race (la prova de relleus) tindrà lloc demà i la prova estrella, la Vertical Race, el dijous. El divendres serà el dia de descans per a tots els participants i els organitzadors per a acabar dissabte amb la Individual Race. Seguidament, tindran lloc els últims actes, com la cerimònia de cloenda i el podi per països. A més s’ha instaurat un protocol contra la Covid-19 i tots els participants hauran de presentar una TMA o PCR negativa per a poder acreditar-se i aniran passant testos d’antígens durant la setmana. L’objectiu de l’organització és ser una autèntica bombolla i acabar la competició amb zero contagis.


Tanmateix, ahir va tenir lloc la presentació oficial amb la presència d’autoritats com el cap de Govern i president d’honor de la prova, Xavier Espot, així com la cònsol major de la Massana i vicepresidenta d’honor de la prova, Olga Molné. «És una satisfacció perquè, després d’uns mesos molt complicats, tornem a organitzar un esdeveniment esportiu d’aquest nivell a Andorra», va declarar Espot, que va afegir que «Arinsal ha patit més que altres localitats els estralls de la pandèmia». Per la seva banda, Molné va manifestar que «aquesta edició està marcada per la pandèmia, però tindrà la mateixa dosi d’emoció i entusiasme pel que fa als esportistes que hi participen. Aquest és un projecte de país».

PUBLICITAT
PUBLICITAT