PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mimi Gutiérrez: «Poso punt final a la meva carrera i puc somriure»

L’esquiadora andorrana anuncia la seva inesperada retirada mitjançant una emotiva roda de premsa

Per Vicente Pallarés

Mimi Gutiérrez acompanyada de la resta de participants durant la roda de premsa.
Mimi Gutiérrez acompanyada de la resta de participants durant la roda de premsa. | Crèdit Andorrà/FAE

Mimi Gutiérrez va anunciar ahir la seva retirada com a esquiadora professional en una roda de premsa marcada per l’emotivitat i les bones paraules que van tenir tots els presents cap a ella. «Vull fer oficial que poso punt final a la meva carrera esportiva com a esquiadora professional. Són molts anys deixant-me la pell, però avui puc somriure i em trec de sobre molta pressió que he portat», va manifestar la millor esquiadora andorrana fins al moment, que va afegir que «soc la persona que soc ara gràcies a l’esquí». 


A l’acte, també van estar presents el president de la FAE, Josep Pintat, el gerent de la FAE, Carles Visa, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, el director de la secció d’alpí de la FAE, Max Tissot, i el director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Transformació Digital Clients de Crèdit Andorrà, Joan R. Mas. 
Tots ells es van emocionar en parlar de la Mimi, que ha deixat una forta empremta a la FAE i «ha deixat la bandera d’Andorra ben amunt al circuit internacional», segons Tissot. «Sempre ha demostrat una determinació i un professionalisme enorme, però també un caràcter ben marcat. Aquest va ser, en alguns moments, difícil de gestionar, però per a arribar lluny es necessita caràcter i força de voluntat», va comentar el director d’alpí. I és que el fort caràcter de Gutiérrez va ser un dels punts en comú que van tenir tots els discursos, fent d’aquest tret una virtut. Precisament, això «ens ha ajudat a créixer, a evolucionar i a ser més professionals», va confessar Visa, que va reconèixer que «se’n va la nostra millor esquiadora, que des del dia 1 que va entrar en l’equip nacional fins ahir ha estat una professional excel·lent, ho ha donat sempre tot, s’ha esforçat en tot i al final els millors resultats en esquí alpí són seus, i crec que si no hem arribat més lluny és justament per aquesta duresa a la qual faig referència, però en cap cas no se li pot retreure res i hem d’estar molt, molt orgullosos amb la carrera que ha realitzat als equips nacionals de la FAE». Pepi Pintat va declarar que la trobarà a faltar i Justo Ruiz que és «un referent per a tot el jovent que ve per darrere», ja que aglutina «tots els valors que una esportista ha de tenir». A més, el secretari d’Estat d’Esports va sentenciar que «es pot dir que és la millor esportista que ha tingut aquest país».


L’esquiadora va explicar el motiu de la seva inesperada retirada. «Sempre havia pensat que em retiraria el dia que arribés a casa amb les maletes i no volgués tornar a marxar de viatge seria el moment de deixar-ho. Em va passar fa un mes», va argumentar Gutiérrez, que va assegurar que seguirà vinculada a l’esquí. 
Sobre aquest aspecte, Visa va subratllar que «sap que té les portes obertes, de fet, la necessitem, però ara ha d’estar un temps tranquil·la i quan ella s’ho pensi, ens asseurem i parlarem de les possibilitats». Pel que fa als millors moments de la seva carrera, l’esportista, que ha participat en tres olimpíades d’hivern i set Mundials, va confessar que «no són moments; són persones», que «per a mi, són la meva família». 


Així mateix, Gutiérrez compta amb 150 proves FIS dins del top 30, amb 43 podis en curses FIS: 17 victòries, 12 segones posicions i 14 tercers llocs. Amb tot aquest palmarès a l’esquena, Gutiérrez va dir que «no em retrec res perquè penso que és de covard. El que he fet, fet està i el que he decidit sempre ha sigut amb el cor. He fet les coses el millor possible». I és que l’esportista creu que «la pressió molts cops ha pogut amb mi perquè entrenant no tenia un nivell de top 20; el tenia de top 15, i a moltes curses la pressió que m’he posat de més m’ha passat factura». Així acaba l’exitosa carrera de Gutiérrez.

PUBLICITAT
PUBLICITAT