PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut detecta 17 nous positius i dona el mateix nombre d’altes

Els visitants de l’Arieja i dels Pirineus Orientals no s’han de fer test per estades d’un dia

Per El Periòdic

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | MARICEL BLANCH

El Govern va informar ahir que la xifra d’infectats per coronavirus al Principat se situava en les 10.866 persones després de la detecció de 17 nous positius les darreres 24 hores. No obstant això, el fet que el nombre d’altes fos idèntic, 17 d’un total de 10.446, els casos actius a Andorra van restar en els 310. D’aquests, hi havia 21 ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, dos més que la jornada anterior: 14 persones a planta i set més a l’UCI, sis d’ells ventilats. 

Pel que fa a la població escolar, hi havia nou aules sota vigilància activa –una de total i vuit de parcial–, i dues classes més es trobaven sota règim de vigilància passiva. Finalment, no es va produir cap defunció vinculada al virus i el nombre d’òbits es va mantenir en els 110.

Exempts de presentar proves

A partir d’avui, tant els residents andorrans com els visitants dels departaments francesos dels Pirineus Orientals i l’Arieja, estan exempts de presentar una prova virològica negativa (tant PCR com TMA) per accedir al territori gal. Així ho va confirmar ahir el mateix Govern a través de les xarxes socials, suposant una resposta positiva a una petició realitzada des del Principat al país veí del nord.
Aquesta excepció s’aplica únicament per a viatges d’un dia, és a dir, per estades de menys de 24 hores.

PUBLICITAT
PUBLICITAT