PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El traçador, una figura de rastreig i amb capacitats pedagògiques

També té l’encàrrec d’orientar els malalts i programar-los les proves

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu de traçadors treballant a l'Oficina Covid.
Imatge d'arxiu de traçadors treballant a l'Oficina Covid. | El Periòdic

Actualment, la figura d’un traçador és la d’una persona relacionada amb el món de la salut, amb una diplomatura, i sobretot, amb molta capacitat pedagògica i empàtica per comunicar i explicar bé la situació, va indicar el director de l’Oficina Covid, Bruno Bartolomé. Segons va exposar, a banda de fer tasques de rastreig, el traçador també ha d’orientar el malalt, informar els contactes, programar les proves i fer un seguiment del cas fins al final. 

Quan un traçador inicia la seva jornada laboral es troba amb els nous positius del dia i comença amb un cas. «El primer és preguntar al positiu si té símptomes, amb qui viu i els contactes que ha tingut», va explicar un traçador, qui va comentar que també s’han d’interessar per saber com es troba la persona i explicar tot el procediment que han de fer.

En el cas que a l’habitatge hi convisqui amb més persones, la primera instrucció que se li dona és que s’ha d’aïllar en una habitació per evitar contagiar ningú. Però cada família és un món, i va assegurar que es donen casos en què això no es compleix, i aleshores el confinament dels convivents s’allarga i supera els 10 dies. Tot i això, va indicar que sovint és comprensible, quan es dona amb famílies amb nens petits.

L’altra tasca és avisar els contactes del positiu en els darrers dos dies, però en ocasions s’ha arribat a abraçar un marge de fins a 14 dies. «A vegades costa fer entendre a contactes que es troben bé i que han donat negatiu que, malgrat tot, han d’aïllar-se 10 dies», va exposar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT