Hannah brilla i el millor València Basket no pot treure res d’Andorra

El MoraBanc s’imposa a un conjunt que portava 12 victòries consecutives i no perdia a la Lliga des del novembre

Per Vicente Pallarés

Sergi García i la resta de la banqueta, eufòrics en un moment del partit.
Sergi García i la resta de la banqueta, eufòrics en un moment del partit. | ACB PHOTO / A. MARTÍN

El MoraBanc no té límits i així ho ha demostrat un cop més. Els homes d’Ibon Navarro es van imposar ahir al València Basket (84-72), que portava 12 victòries consecutives, no perdia a la Lliga Endesa des del 22 de novembre i arribava de destrossar el Zenit de Sant Petersburg a l’EuroLliga. El cansament dels homes de Jaume Ponsarnau no és una excusa per la derrota del conjunt taronja, ja que els dos equips van imposar un ritme molt alt i això li dona més mèrit al triomf. I Clevin Hannah va estar superlatiu.

El partit ja semblava força complicat des dels primers minuts. El MoraBanc va aconseguir posar-se per davant només un cop durant el primer quart (9-8), amb tres tirs lliures de Palsson, però els valencians van agafar avantatge i el primer període va acabar amb un resultat de 12-17, malgrat la bona actuació tricolor. A més, una falta de Gielo a l’inici del segon quart va provocar que el resultat s’ampliés una mica més amb dos tirs lliures de Hermannsson, compatriota de Palsson en un dels duels amb jugadors d’Islàndia que es poden viure aquesta temporada a l’ACB. No obstant això, l’equip va fer un pas endavant i va acabar amb un parcial favorable els tres últims quarts davant un dels rivals més complicats.

Gielo i Hannah van començar a endollar-se (el polonès va aconseguir 16 punts i 13 de valoració, mentre que el novaiorquès va ser l’MVP amb 26 punts i 34 de valoració) i un parcial de 8-0 en el segon quart va fer creure el conjunt del Principat. A més Jelínek també va aparèixer en moments clau amb detalls individuals que van marcar la diferència en jugades d’atac. Precisament, els triples de Gielo, Jelínek i Hannah van decidir el segon quart, en el qual el MoraBanc va mostrar, possiblement, el seu millor nivell d’aquesta temporada, passant per sobre d’un dels millors equips d’Europa i aconseguint un avantatge de 10 punts en el parcial que va ser vital per a les aspiracions de triomf, que cada cop semblaven més reals, encara que el dissabte es veien llunyanes.

El MoraBanc va gaudir de grans avantatges durant la resta del matx, però durant l’últim quart el resultat va perillar quan el València es va posar a cinc punts amb més de dos minuts per davant. És aquí on va tornar a sortir al rescat Clevin Hannah, que amb dos triples seguits, va decidir el partit i el València va acabar rendint-se a falta de 30 segons deixant anotar Paulí el definitiu 84-72. Abans, el conjunt del Principat tampoc s’havia deixat impressionar pels intents de remuntada visitants i Olumuyiwa va esmaixar amb força en la primera cistella del quart quart per tal de donar un cop de puny sobre la taula. Aquesta va ser una de les diverses accions en les quals es van poder veure les ganes de guanyar i la ràbia d’un equip que les ha patit de tots colors aquesta temporada amb sobrecàrrega de partits, lesions i un brot de Covid-19 enmig de les dues competicions.

El MoraBanc viatjarà ara a Rússia per a enfrontar-se a l’Unics Kazan, un dels aspirants a emportar-se l’EuroCup, que voldrà assolir la primera plaça del grup davant de la seva gent, però els andorrans arriben amb la confiança d’haver guanyat un altre equip de nivell i amb la il·lusió de passar de fase i poder assolir una nova fita.