PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El mercat immobiliari de luxe creix pels grans patrimonis

El centre té els preus més elevats, i l’interès a la Massana va a l’alça

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’habitatges d’una zona residencial pròxima a Escàs.
Imatge d’arxiu d’habitatges d’una zona residencial pròxima a Escàs. | El Periòdic

L’arribada a Andorra de grans patrimonis ha disparat el mercat immobiliari de luxe. Així es desprèn en la informació publicada pel portal immobiliari digital Idealista, que mitjançant el testimoni del director d’Engel&Völkers, Thomas Kampfraat, fa un repàs de la situació actual.

Kampfraat indicava que les propietats arriben al seu valor més alt al centre, a les parròquies d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, que tenen un preu mitjà de 4.900 euros/m2 i 4.700 respectivament, i un màxim de 9.400 euros/m2 a Escaldes. A ambdues, la propietat més demandada és un habitatge destinat a ser primera residència, amb més de 100 m2, tres habitacions i aparcament, i on la majoria són residents. 

Contràriament, Engel&Völkers situa les parròquies d’Encamp, Canillo i Sant Julià de Lòria com les zones més econòmiques. D’altra banda, el director de la immobiliària també va fer un apunt sobre la Massana, exposant que pel fet de tenir les millors ofertes hoteleres, de restauració i entorn natural, ha crescut en interès, especialment a les poblacions de la Massana, l’Aldosa, Anyós i Escàs. En aquesta zona, la tipologia més buscada són, des d’apartament d’entre 80 i 120 m2, a cases de 250 a 500 m2, destinades tant a primera com a segona residència i amb un perfil de comprador que es reparteix a parts iguals entre nacionals i estrangers.

Qualitat de vida

Kampfraat va assegurar que el creixement de la demanda residencial al Principat s’ha produït amb la pandèmia, i en especial, just després de l’obertura de les fronteres i abans de l’inici del curs escolar. «Hem tingut un augment de la demanda del 25%», va apuntar el director, que també va reconèixer la tranquil·litat i la seguretat com una de les virtuts que atrau residents. «L’optimització fiscal és una de les raons per viure aquí, però no l’única: es viu molt bé a Andorra i cada cop ho sap més gent».

De fet, l’article també recull el testimoni de Marta Calvo, resident al Principat fa més de 20 anys i treballadora de la immobiliària Hanson Promocions. En aquest sentit, Calvo va assegurar que un dels aspectes que més valoren els seus clients és que l’habitatge tingui vistes i sol, reforçant el fet que l’entorn natural també és significatiu a l’hora de convèncer nous residents.

PUBLICITAT
PUBLICITAT