PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carola Vila i Irineu Esteve, a pels Mundials absoluts d’Oberstdorf

Àlex Rius marca un top 10 al primer eslàlom FIS de Bad Wiessee-Sonnenbichl

Per El Periòdic

Entrenament de Carola Vila.
Entrenament de Carola Vila. | FAE

La competició a l’esquí de fons torna avui i ho fa amb les primeres proves dels Campionats del Món d’Oberstdorf, Alemanya, amb Carola Vila i Irineu Esteve. Vila correrà l’skiathlon amb 7,5 quilòmetres clàssics i 7,5 patinadors, amb sortida a les 11.45 hores, mentre que Esteve serà a l’skiathlon que, en el cas masculí, seran 15+15 quilòmetres. La sortida masculina és a les 13.30 hores.  Aquests dies, l’equip ha entrenat en bones condicions a l’estació alemanya, amb altes temperatures, el que farà que la competició es desenvolupi «en neu primaveral», segons va explicar el tècnic Joan Erola, que va destacar que els dos fondistes «es troben en bones condicions».


En la secció d’esquí alpí, l’estació alemanya de Bad Wiessee-Sonnenbichl acollia ahir i avui dos eslàloms FIS amb la presència de l’equip nacional masculí. Àlex Rius va ser novè ahir. Rius va entrar al top10 amb 1.31.00, a 3.38 del guanyador, l’alemany Frederik Norys, que es va imposar amb 1.27.62. L’andorrà ja havia marcat el novè temps a la primera mànega.  La resta de l’equip no va poder completar la cursa. Ty Acosta i Xavier Cornella havien estat 17è i 12è, respectivament, a la primera mànega, però no van finalitzar la segona, mentre que a la primera van quedar fora Bartumeu Gabriel i Àxel Esteve. 


Tanmateix, la pròxima setmana comencen els Campionats del Món júnior a Bansko, Bulgària, on la FAE estarà representada per Carla Mijares, Bartumeu Gabriel i Xavier Cornella. L’equip masculí correrà el gegant del dia 4 i l’eslàlom del dia 5. Hi estaran des del dia 1 al 5 de març amb el tècnic Nico Belcredi i el fisioterapeuta Pol Ferrer. Mijares serà la representant femenina als Mundials acompanyada pel tècnic Yago Antes, a més de Pol Ferrer. L’esquiadora andorrana competirà a l’eslàlom del dia 10, tot i que l’equip es plantejarà si fer el gegant del dia 9, tot depenent de com es trobi i el nivell que mostri. Mijares estarà a Bulgària del 6 al 10 de març.


Per últim, la Copa d’Europa de boardercross torna amb la doble cita de Reiteralm, Àustria. Maeva Estévez va participar ahir dels entrenaments oficials, per avui competir a la primera cita del cap de setmana. L’andorrana és ara mateix tercera a la classificació general de la Copa d’Europa, on suma 250 punts, mentre que la líder, Margaux Herpin, en té 279.

PUBLICITAT
PUBLICITAT