PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc té davant un «repte majúscul» contra un gran València

El conjunt taronja arriba a la Bombonera després d’haver arrasat a Rússia en la màxima competició europea

Per Vicente Pallarés

Ibon Navarro durant la roda de prensa prèvia al partit contra el València Basket.
Ibon Navarro durant la roda de prensa prèvia al partit contra el València Basket. | BCA

El MoraBanc s’enfrontarà al València Basket demà a les 12.30 hores, després d’una aturada de tres setmanes per la Copa del Rei i les finestres de seleccions. Aquesta cita arriba en el millor moment de la temporada de l’equip taronja, que està intractable, fet pel qual aquest compromís és «un repte majúscul», segons el jugador Nacho Llovet, que creu que «per una part, ens haurà anat bé aquesta petita aturada. És cert que va haver-hi la setmana de seleccions on no van estar tres jugadors, però l’equip està amb ganes de fer una bona segona volta a la lliga».


I és que enfrontar-se al conjunt de la capital del Túria ara mateix és tan perillós com fer-ho contra el Barça o el Reial Madrid. «A banda de la plantilla, és una mica l’estat de forma i com estan jugant. Ara mateix, s’estan trobant molt còmodes, estan fent molt bon bàsquet, tenen jugadors en bon estat de forma i de confiança i això els permet ser un equip molt competitiu, tant a l’ACB com a l’EuroLliga, on van fotre una pallissa el dijous. Tenim la sort de competir contra equips d’aquesta categoria i ens hem de centrar en fer la nostra feina després de tres setmanes. Si fem el nostre bàsquet i el nostre joc, podem fer-ho», va manifestar Llovet. 


Ben cert és que el València ve de jugar el passat dijous contra el Zenit rus en la màxima competició europea, però, tal com va explicar Ibon Navarro, aquest no serà un fet transcendental: «Amb les condicions del viatge amb xàrter i el repartiment de minuts que van tenir i amb un partit que es va decidir quan encara faltaven vuit minuts, crec que els afectarà per a bé. Arriben en un moment espectacular en lliga amb 12 victòries consecutives. Ja hem vist la seva reacció a l’eliminació de la Copa del Rei amb victòries molt importants a l’EuroLliga. Venen de guanyar de 30 punts a Sant Petersburg contra un equip del top 5 que estava fent un gran bàsquet. Ens trobarem un equip, possiblement, en el seu millor moment de la temporada».


Segons el tècnic, «el més important de tot és ser nosaltres mateixos», ja que es tracta d’un equip «amb un joc molt coral, el millor de la lliga i de l’EuroLliga en nombre d’assistències, amb pivots que s’obren per tirar de tres punts, però que també són poderosos sota la cistella, amb bases que saben fer jugar els seus companys, un Kalinic amb un esperit competitiu brutal... És un equip top». De fet, «els equips que han competit a l’EuroLliga aquestes setmanes tenen el petit avantatge de no haver perdut ritme, mentre que nosaltres hem aprofitat per fer altres coses», va opinar l’entrenador basc, que veu l’equip «molt bé, amb moltes ganes de competir i espero que oferim la nostra millor versió perquè la necessitarem».


El preparador tricolor va assegurar que «hem aprofitat molt bé aquestes setmanes, però és una incògnita com afecta a l’equip», ja que «quan t’atures tres setmanes, aquest risc de perdre una mica de ritme està clar. Hem treballat alguns automatismes, algunes petites coses que estàvem trobant a faltar, l’adaptació de l’Art (Artsiom Parakhouski) o recuperar jugadors que tenien alguns problemes». Haukur Palsson podria tornar a la convocatòria, mentre que Tyson Pérez, Tomasz Gielo i Malik Dime «no estan al 100%». En el cas d’aquest últim, perquè «va tornar amb un petit problema al turmell» de la seva participació amb el Senegal, va donar a conèixer l’entrenador sobre l’estat físic del pivot.


Després de l’aturada internacional, el conjunt del Principat té per davant dos reptes importants de cara al final de la temporada, un a cada competició en les quals està viu. «L’EuroCup és més a curt termini. Tenim dos partits en els propers 10 dies on ens ho juguem tot. L’equip està molt motivat perquè és un repte il·lusionant i ho tenim a tocar. Anem al màxim. És veritat que el partit de la setmana que ve a Kazan és complicat. És un dels millors equips de la competició i ells voldran tancar la primera plaça del grup a casa seva. A l’ACB, encara queden molts partits. Són tres mesos de competició, però l’equip també està amb ganes. Estem en una bona posició, tot just a la vora. A veure si després d’aquesta aturada agafem una bona ratxa i arribem a l’abril en una bona posició i amb opcions», va explicar Llovet. Ibon Navarro es va mostrar d’acord amb el jugador: «A l’ACB estem molt lluny. Tenim per davant dos mesos i mig per a oferir la nostra millor versió. Veurem si les lesions ens donen una mica d’aire perquè fins ara hem patit molt». Tant tricolors com taronges buscaran el triomf en un partit que podria ser més decisiu del que sembla de cara als objectius que els dos equips volen assolir aquesta campanya. La Bombonera hi decidirà.

PUBLICITAT
PUBLICITAT