PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La necròpsia diu que el llop va morir per l’atac de la manada

No s’ha determinat els dies que duia mort, però el gel apunta a diversos

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’un llop de Naturlandia.
Imatge d’arxiu d’un llop de Naturlandia. | Alex Lara

Els responsables de Naturlandia van rebre ahir els resultats oficials de la necròpsia del llop que va aparèixer mort al seu tancat del parc d’animals el passat mes de gener. Segons es desprèn d’aquest informe, les ferides que presentava l’animal indiquen que el llop va ser atacat per altres animals, presumiblement pels seus congèneres. A més, també s’observa que la mort en concret es va produir per asfíxia, sense detectar-se cap altra anormalitat. Així, s’ha descartat que l’animal morís per ofegament a la bassa on va ser trobat. 

El parc va informar del contingut del resultat de la necròpsia mitjançant un comunicat de premsa, on també van detallar que des de la direcció s’estudiaran els informes que s’han rebut tant per part dels Banders com per part de l’estudi veterinari que s’ha encarregat de la necròpsia. I, d’acord amb això, es determinarà quines són les accions a prendre, mentre se segueix treballant en el trasllat dels animals als nous destins, en diferents santuaris europeus.

D’altra banda, l’informe de l’estudi veterinari realitzat pel Govern no ha pogut establir amb exactitud els dies que l’animal feia que estava mort quan va ser detectat, a causa de l’efecte de la congelació. Tot i això, el gruix de la capa de gel que presentava, indicaria que el llop portaria diversos dies finat, fet que hauria passat desapercebut pels cuidadors del parc. 

Respostes a la reunió de poble

Els fets van succeir durant la tarda del 28 de gener, quan la pèrdua d’un llop durant un recompte va provocar l’evacuació dels 150 visitants que es trobaven a les instal·lacions de la Cota 2000 de Naturlandia.

Pocs dies després, durant la reunió de poble de Sant Julià de Lòria, el director del parc, Xabier Ajona, va exposar que «estem molt decebuts amb el que ha passat», a la vegada que va confirmar el propòsit per traslladar els animals. A més, el cònsol major lauredià, Josep Majoral, va apuntar que «si hi hagués hagut una negligència, des de la societat es prendran les mesures escaients».
No obstant això, aquestes explicacions no van convèncer la minoria, i el conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, va declarar a EL PERIÒDIC que esperava que «ningú eludeixi la seva part de responsabilitat sobre aquest fet». 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT