PUBLICITAT

El Govern assegura que continua sent un moment delicat de la pandèmia tot i registrar només 23 nous positius

Hi ha 18 persones ingressades, 11 de les quals es troben a planta i 7 a la Unitat de Cures Intensives

Per El Periòdic

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, durant la roda de premsa d'aquest divendres.
La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, durant la roda de premsa d'aquest divendres. | SFGA

 

La pressió hospitalària es manté i a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell en aquests moments hi ha 18 persones ingressades, 11 de les quals es troben a planta i 7 a la Unitat de Cures Intensives, 6 d'elles ventilades mecànicament. Per aquest motiu, la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha recordat que "continua sent un moment delicat" tot i aquesta tendència a la baixa dels nous positius, i ha seguit insistint en què la població mantingui les mesures de protecció adequades.

En les darreres 24 hores s'han registrat 23 nous positius que eleven la xifra total de casos des de l'inici de la pandèmia a 10.822. Una altra bona dada són els casos actius, els quals han disminuït en 15 i se situen en 318. En total 10.394 persones ja han superat la malaltia. Pel que fa a la població escolar, continua sense haver-hi cap aula confinada totalment, però augmenten a 6 les aules sota vigilància activa parcial, a banda de 16 aules sota vigilància passiva. Quant al brot sorgit en un local de restauració del Tarter, Mas ha confirmat que hi ha 10 persones infectades i que s'estan procedint a dur a terme totes les investigacions per esbrinar l'origen d'aquest brot. De fet, ha comentat que un tècnic de l'oficina Covid s'ha desplaçat aquest matí fins al local per fer-ne un seguiment.

Mas també ha actualitzat el nombre de persones registrades a la plataforma digital d'inscripció per a la campanya de vacunació contra la Covid-19 i fins a les 11 hores d'aquest divendres ja hi ha 14.164 persones inscrites. "Estem molt contents amb l'adhesió de la nostra ciutadania", ha manifestat la secretària d'Estat de Salut, qui ha recordat que treballen conjuntament amb els comuns, la Creu Roja i el ministeri d'Afers Socials per difondre tota la informació a les persones grans. Sobre el procediment de registre, ha indicat que hi ha persones que quan reben el codi per missatge al telèfon aturen la inscripció, i ha remarcat que és important introduir aquest codi a la plataforma per estar registrat.

Pel que fa a les vacunes, aquest dijous se'n van administrar un total de 42 i "estem a les acaballes de la segona dosi de la primera fase". Mas ha informat que ja s'han administrat 1.220 vaccins de la segona dosi i en total 2.626 vacunes ja han estat administrades. Quant a l'arribada dels vaccins de Covax, Mas ha comunicat que estan pendents del mecanisme de transport i ha avançat que "segurament arribaran a través de Barcelona durant aquest primer trimestre". A més, ha avançat que a partir de la setmana vinent se'ls obrirà nova finestra per comprar vaccins de Johnson & Johnson i de Novamax dins el projecte Covax. En total, des del Govern es vol disposar d'un volum aproximat de 170.000 dosis per poder vaccinar tota la població. Finalment, sobre el possible certificat de vacunació que requerirà la UE per viatjar a l'estiu, Mas ha manifestat que estan atents a aquesta decisió, que l'analitzaran i si s'arriba a un acord perquè la resta de països ho apliquen i "considerem que ens hi hem d'adherir, ho farem".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT