PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La majoria intensifica els seus contactes amb Espanya

La voluntat és defensar la realitat andorrana pel que fa a tranparència fiscal

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu d'una compareixença dels representants dels grups parlamentaris de la majoria.
Imatge d'arxiu d'una compareixença dels representants dels grups parlamentaris de la majoria. | Núria Salvà

Els grups parlamentaris de la coalició (Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos), estan mantenint les darreres setmanes diverses reunions amb les principals forces polítiques del Congrés de Diputats d’Espanya, per defensar la realitat andorrana en matèria d’homologació internacional i transparència fiscal. Tal com van informar en un comunicat de premsa, les trobades «estan sent fructíferes i permeten ser optimistes pel que fa a les possibles repercussions que l’aprovació d’aquesta llei pot tenir per al Principat». Així mateix, van puntualitzar que les reunions s’han celebrat de forma coordinada amb el Govern i s’emmarquen en el projecte de llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal, aprovat pel Govern espanyol durant la passada tardor i que es troba en fase de treball en comissió al Congrés dels Diputats espanyol.

Tal com van recalcar, totes les reunions s’estan celebrant «des de la discreció, partint del criteri de prudència, amb excel·lent sintonia entre les parts i amb uns resultats satisfactoris pels interessos de l’Estat andorrà, que és el que realment és prioritari per als grups parlamentaris de la majoria». A més, també van exposar que les converses estan servint per reforçar quina és la realitat actual del Principat i refermar totes les polítiques assolides durant la darrera dècada.
Per tot plegat, des de la coalició «es valora de manera molt satisfactòria el resultat d’aquestes trobades, en què es constata la predisposició per part de les forces polítiques espanyoles d’avaluar les demandes andorranes».

Finalment, a la nota de premsa, els grups de la majoria van destacar que les trobades «es van iniciar tan bon punt es va conèixer la voluntat d’algunes forces polítiques d’incloure Andorra a la llista de paradisos fiscals de l’Estat espanyol», a la vegada que van assegurar que aquests contactes continuen, i per aquest motiu, hi ha previstes més reunions de cara als pròxims dies.

PUBLICITAT
PUBLICITAT