PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot i Fàbrega es reuneixen per tractar la situació sanitària

L’alcalde de la Seu agraeix la implicació andorrana amb la capital alturgellenca

Per El Periòdic

Espot i Fàbrega en la trobada d’ahir.
Espot i Fàbrega en la trobada d’ahir. | SFGA/JAViladot

El cap de Govern, Xavier Espot, es va reunir ahir al migdia amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, per tractar algunes qüestions en matèria de col·laboració sanitària i la situació epidemiològica d’ambdós territoris. Fàbrega va agrair a Espot la implicació de les autoritats andorranes amb la capital alturgellenca per, entre altres coses, la realització de proves diagnòstiques de TMA a residents de l’Alt Urgell, així com a treballadors transfronterers.

Durant la trobada, Espot va exposar a Fàbrega les darreres dades sanitàries del Principat, on l’últim mes el nombre de casos nous diaris s’ha reduït i ha baixat la taxa de reproducció i la pressió sanitària. Per la seva banda, Fàbrega va informar que a la Seu es registren entre vuit i 10 positius per jornada i aquest dijous s’ha donat d’alta el darrer pacient ingressat per la Covid-19 al centre hospitalari. Cal recordar que l’alcalde de la Seu va ser un dels principals demandants a la Generalitat de Catalunya d’assimilar Andorra a l’Alt Urgell. Fàbrega va defensar davant les conselleries d’Interior i Salut la importància d’equiparar ambdós territoris per les seves vinculacions socials i econòmiques i per l’alt nombre de treballadors que cada dia necessiten creuar la frontera. Després d’un intens estira-i-arronsa, el govern català va cedir i des de mitjan gener la circulació entre el Principat i l’Alt Urgell es manté oberta sense restriccions.

En la reunió, també es van tractar altres aspectes, com ara la candidatura transnacional per a Patrimoni Mundial de la Unesco, segons va informar el Govern en un comunicat. Fàbrega va oferir la col·laboració i la implicació de l’ajuntament per impulsar el projecte, que inclou 12 monuments: 10 situats a Andorra –set esglésies, dues zones arqueològiques i un monument civil–, el conjunt catedralici de la Seu d’Urgell i el Castell de Foix, a França. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT