PUBLICITAT

Despres i Faria compleixen

  • El resident és segon per darrere del seu company a la primera cita del Dakar, i treu 46s a Coma, el principal rival
EL PERIÒDIC
CÓRDOBA (Argentina)

Periodic
A central de la informació, Despres durant la presentació de dissabte a Buenos Aires; a la galeria, ahir durant la cursa que va donar la sortida a la competició a un Dakar que es presenta molt complicat.
Foto: FRANÇOIS FLAMAND

La primera etapa del Ral·li Dakar va deixar la sensació que les KTM són una vegada més les imbatibles màquines del desert. Així ho van demostrar el portuguès Rubén Faria i el resident al Principat Cyril Despres, primer i segon ahir en la jornada inicial de la competició. A més, l'espanyol Marc Coma va ser tercer, també amb KTM, la mateixa màquina que el seu compatriota Juan Pedrero, quart, mentre que el primer pilot a la classificació de l'etapa i de la general sense la marca austríaca, Paulo Gonçalves, amb una BMW, va ser el cinquè. Despres se situa així en bona posició en el primer contacte.

La cita dakariana va arrencar sense ensurts per cap dels favorits a la victòria final. Coma va ser l'encarregat d'obrir pista després dels inicials 482km d'enllaç del dia. Al davant tenien geirebe 200km més. Cyril Despres va començar amb força amb un avantatge d'1min 11s sobre Coma en el primer punt cronometrat. Faria es trobava a només 33s. Una vegada superat el segon punt de control, Coma havia retallat diferències fins situar-les en 32s respecte a Despres, el qual havia cedit el lideratge al seu company Faria, que marxava molt ràpid. L'estratègia dels motxillers tant de Despres com de Coma ja funcionava, atès que Pedrero, company de Coma, era quart a la classificació, i d'aquesta manera va finalitzar la primera etapa de la present edició del Dakar.

DESPRES, SATISFET / Despres estava tranquil després de l'etapa, i sobretot content pel resultat: «Ha estat un inici excel·lent, el recorregut era sinuós i amb moltes derrapades, una barreja entre esquí i moto. Em trobo en forma i és per això que estic content».

AVUI, ETAPA INÈDITA / La caravana del Dakar es dirigeix cap al nord del país en la seva segona etapa i arriba a uns paisatges selvàtics que recorden la sabana. Les motos seran altra vegada separats del camí dels camions, i així els motoristes marxaran per unes pistes on els salts seran variats i fins i tot espectaculars. Avui la jornada és perillosa en els seus 440km, 300 dels quals seran d'especial, entre Córdoba i San Miguel de Tucumán. Un dia en què pilots que s'hi juguen molt, com Despres, no poden cometre cap errada que els pugui fer caure, sobretot per la seguida de salts i revolts que faran la cursa molt complicada.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT