PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Davallada del 16,4% de la venda en grans superfícies al desembre

El grup d’alimentació es redueix en un 7,8% en comparació amb el 2019

Un gran magatzem del país.
Un gran magatzem del país. | ÀLEX LARA

L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall durant el mes de desembre del 2020 va experimentar una variació negativa del 16,4% a preus corrents respecte del mateix mes de l’any anterior. Així, segons va informar el Departament d’Estadística, si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i la resta, el grup d’alimentació es redueix en un 7,8% en comparació al període homòleg del 2019. Pel que fa a la resta de productes, s’experimenta una caiguda del 22,9%. Aquesta variació anual se situa per sota de la xifra de França (+2,1%) i de la d’Espanya (-2%). En referència a les variacions intermensuals, l’índex general corresponent al desembre del 2020 experimenta un augment del +76,6% respecte al novembre del 2020, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni els efectes de calendari.

Pel que fa a l’índex de venda a preus constants, descomptant l’efecte dels preus, durant el desembre disminueix en el 17% en comparació a l’any anterior, les vendes de productes alimentaris cauen en el 8,8% i les vendes de la resta de productes disminueixen el 23,3%.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies al desembre del 2020 cau el 3,3% respecte del mateix període anterior. Entorn del 61% són dones, el 39% restant homes, i més del 90% disposa de contractes de jornada completa. Pel que fa a les dades d’ocupació s’ha de tenir en compte que pel mes de desembre un 0,4% del total dels treballadors dels establiments enquestats estaven acollits a un ERTO.

En la qüestió del volum de dones i homes ocupats en les grans superfícies comercials al desembre del 2020, el 61,2% correspon al gènere femení i el 38,8% restant al gènere masculí, distribució que presenta una gran estabilitat durant el darrer any. Si comparem les dades amb el mateix període de l’any anterior, podem veure que la proporció de dones ocupades en aquest tipus d’establiments disminueix el -3,3% al desembre del 2020. A més, la proporció d’homes ocupats en les grans superfícies ha tingut un creixement del +5,7% aquest mateix mes, com informa l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT