PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jiménez recupera la totalitat de l’ajut del Govern després de la Covid

L’acord de 150.000 euros es rubricarà a tres bandes entre el Ministeri de Cultura i Esports, l’esportista i la FAT

Per Vicente Pallarés

Vicky Jiménez després de guanyar l’Open d’Austràlia júnior.
Vicky Jiménez després de guanyar l’Open d’Austràlia júnior. | Open d\'Austràlia

El Govern ha aprovat aquesta setmana, a proposta de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, el conveni per donar suport a la jove tenista andorrana Vicky Jiménez Kasintseva. El text, que serà rubricat a tres bandes entre el ministeri, l’esportista i la Federació Andorrana de Tennis (FAT), té una validesa de tres anys, des del 2021 al 2023. L’acord preveu atorgar a la federació 150.000 euros, que inclou l’import de la beca del programa ARA, per fer front a les despeses de preparació de l’esportista fins a assolir l’estatus de jugadora professional del circuit mundial de tennis femení. El text reprèn el testimoni del conveni signat a mitjans de l’any passat i que es va veure afectat per la Covid-19, fet que va reduir l’import atorgat a la tenista donades les excepcionals circumstàncies d’anul·lació de l’activitat i les competicions nacionals i internacionals. 


Segons l’Executiu, «l’objectiu de l’ajuda econòmica és dotar l’esportista de l’import corresponent, en reconeixement de la seva tasca d’ambaixadora esportiva i ajudar-la amb les despeses generades per les necessitats de la seva preparació en els conceptes en què la Federació no disposi d’ajudes econòmiques de programes subvencionats pel ministeri encarregat dels esports o per altres entitats públiques o privades. El ministeri col·labora així en la millora qualitativa del rendiment esportiu de l’esportista amb l’objectiu que pugui assolir l’estatus de jugadora professional del circuit mundial de tennis femení». I és que, tal com va explicar el pare i entrenador de la jove esportista a EL PERIÒDIC, «el projecte s’està fent més gran i cada cop viatgen més els fisioterapeutes i els preparadors físics amb ella. Si l’equip és més gran hi ha més despeses. Vam presentar un projecte i des del Govern ens el van acceptar» i va afegir que «fins l’any passat, que es va començar a fer l’acord amb el Govern i vam tenir mitja ajuda per la Covid-19, només teníem la beca ARA, però la federació no tenia cap acord amb Vicky». Després de guanyar l’Open d’Austràlia júnior, Jiménez també va rebre una ajuda de 75.000 euros per part de l’Executiu.


Sobre el calendari de competició del present any, Jiménez va lamentar que «estem una mica limitats perquè amb l’edat que té no podem jugar totes les setmanes que volem perquè la WTA només ens deixa jugar 10 setmanes a l’any des del dia que compleixes anys». Ara, la jove andorrana, que complirà anys a l’agost, porta sis setmanes jugades, per tant, «jugarem aquestes dues i en reservarem dues més perquè, segurament, tindrem wild cards al Mutua Madrid i a algun torneig més important. També farem algun júnior per poder treure punts pels Grand Slams júnior». El proper repte serà el Torneig 15K a Amiens, França, a partir del 8 de març, on l’any passat va caure contra la italiana Federica Di Sarra (3-6, 2-6) en primera ronda.

PUBLICITAT
PUBLICITAT