PUBLICITAT

Soulié és 69è després de tres etapes de Tour

  • L'objectiu de l'andorrà segueix sent acabar
EL PERIÒDIC
OBERSTDORF

Periodic
Soulié, al final de la cursa dels Jocs Olímpics de Vancouver del passat hivern Foto: ZIMBIO.COM

Francesc Soulié té assumit que l'esperen dies molt durs. Mentre la resta de la gent digereix les festes nadalenques, ell és juntament a gairebé una vuitantena de corredors al Tour de Ski, la competició per excel·lència de l'esquí de fons. Després de tres jornades a les estacions d'Oberhof i Oberstdorf d'Alemanya, Soulié, que té com a primer objectiu acabar la cursa de vuit etapes, és 69à a la classificació general amb un temps de 59min 19,5s. El millor és el suís Dario Cologna, amb 49min 09,9s.

La situació de Soulié és complicada perquè les dues primeres jornades, i sobretot la tercera disputada ahir, no han estat favorables per ell. El primer dia, amb un pròleg de 3,75km, l'andorrà va ser 72è amb 8min 22,8s, a 48s del guanyador, el suec Markus Hellner, i amb 85,02 punts FIS. A la segona jornada, va ser 71è després de la disputa dels 15km clàssic. Va obtenir 143,26 punts FIS en un dia en què el suís Cologna va agafar el lideratge. Després d'aquesta segona jornada, Soulié va assegurar que es trobava bé de forma i confiava en les seves aspiracions d'obtenir una millora de posicions. «El més important és aguantar i poder millorar cada dia», va dir llavors.

Però el tercer dia, és a dir, ahir, la cosa ja no va pintar massa bé. La carrera va ser esprint, i va ser 69è amb 2min 49,02s i uns punts FIS alts: 167,75 -«és dels pitjors esprints que he fet en Copa del Món», va afirmar.

Tot i que es va quedar a poc més de 20s del suec Joensson, Soulié no estava en absolut content: «El resultat no és gaire bo, m'he trobat bé durant la cursa però no entenc el per què he estat lent». Pel que fa al futur immediat -avui etapa de nou a Oberstdorf abans de viatjar a Cortina Tobalch (Itàlia) per córrer el dia 5- Soulié va dir que ha «d'esperar millorar»: «És una cursa molt dura amb sortida en massa i hauré d'aguantar el ritme; espero que em vagi millor».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT