PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS pregunta al Govern sobre els contractes públics urgents

Vela considera que «la transparència de les administracions garanteix el rendiment de comptes»

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de la consellera general socialdemòcrata Susanna Vela.
Imatge d’arxiu de la consellera general socialdemòcrata Susanna Vela. | Consell General/Eduard Comellas

La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Susanna Vela va trametre ahir dues qüestions al Govern per conèixer al voltant de les situacions en les quals s’han dut a terme contractacions d’urgència per cobrir llocs de treball a l’administració pública. Tal com va expressar el Grup Parlamentari Socialdemòcrata mitjançant un comunicat, el grup «ha pogut conèixer a través dels mitjans de comunicació del país el malestar que estan generant les contractacions per via d’urgència». «A principis de setmana, coneixíem en declaracions del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), l’abús, segons ells, del Govern per la contractació de personal amb aquesta modalitat», va puntualitzar Vela.

D’aquesta manera, la primera pregunta de la consellera té a veure amb les contractacions que l’Executiu ha fet, des del gener del 2020, en la modalitat d’urgència que regula l’article 110 de la Llei de Funció Pública. A més, la demanda també vol conèixer el detall d’aquestes contractacions en amb relació els ministeris, departaments o àrees i les places que s’han cobert, així com també amb les categories professionals. Així mateix, la segona pregunta té a veure amb la previsió que té l’Executiu els mesos vinents de cara a les noves contractacions per la modalitat d’urgència, igualment amb la classificació per serveis i llocs de treball a cobrir.

Per tot plegat, els socialdemòcrates van insistir en «la importància de la transparència amb la gestió dels diners públics». «Cal un màxim compromís amb la transparència, i més en un moment de crisi. Entenem que l’accés a la informació pública i la transparència de les administracions garanteix el rendiment dels comptes i la responsabilitat en la gestió pública», va declarar Vela, que també va considerar que «entenem que és una pràctica evidentment legal, però que s’ha de poder justificar la urgència, que demana que els llocs de treball es puguin cobrir de forma directa, sense cap mena de selecció ni intern ni extern».

Per aquest motiu, la socialdemòcrata va concloure que «entenem que el sindicat no ha parlat mai d’irregularitats, sinó que s’ha parlat de l’ús i de l’abús per part del Govern», i que «només ho podrem valorar quan tinguem les dades de les quals ara no disposem».

Reunió amb la ministra

Per la seva banda, EL PERIÒDIC es va posar en contacte amb Terceravia + Unió Laurediana + Independents perquè compartís la seva valoració respecte de la qüestió de les contractacions directes a l’administració, denunciades els darrers dies pel Sipaag. En aquest sentit, des del Grup Parlamentari de Terceravia van comunicar que estan pendents de celebrar una reunió amb la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, per tal de fer-los coneixedors dels canvis que volen incorporar a la modificació de la Llei de la Funció Pública. I, en el marc de la trobada, «tractarem altres temes que ens puguin generar neguits des del grup», ja que, van considerar que «hem de parlar amb ella directament per resoldre els nostres dubtes». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT