PUBLICITAT

El Govern reivindica la tasca de comunicació internacional

Jover assegura que Andorra «ha fet els deures» en fiscalitat

Per Lídia López

Imatge d’arxiu de l’edifici administratiu del Govern.
Imatge d’arxiu de l’edifici administratiu del Govern. | Maricel Blanch

El ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, va reivindicar la tasca per a l’establiment de contactes internacionals que fa el Govern. Preguntat pels mitjans durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Jover va assegurar que l’Executiu «ha fet els contactes necessaris per a explicar, amb discreció, què ha fet Andorra per l’homologació i la transparència». Les declaracions van sorgir de les crítiques emeses des del Partit Socialdemòcrata (PS) sobre la manca de comunicació amb agents internacionals, i per això, el ministre va considerar que «cadascú sabrà si el que vol és penjar-se una medalla, o obtenir els millors resultats per l’Estat».

Així mateix, Jover va fer un repàs del context actual en el debat internacional que involucra Andorra respecte de la fiscalitat, especialment a Espanya, exposant que «el Principat va arribar a un acord amb el regne d’Espanya l’any 2010 que va permetre al país sortir de la llista de paradisos fiscals el 2011», i va afegir que «els darrers 10 anys, hem fet passos importants» i per això «l’OCDE ens avala com a complidors de la qualitat de la informació fiscal». «Andorra ha fet els deures de manera rigorosa, i per això, la cooperació que tenim amb Espanya és excel·lent», va assegurar el ministre.

Per tot plegat, Jover va considerar que «objectivament, no hi ha motius perquè es torni a incloure Andorra en aquesta llista», i també va explicar que «quan ens trobem en aquesta situació de soroll mediàtic, el que procurem fer és pedagogia». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT