PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jover demana «rigor» a les estacions en les mesures

Camp assegura que no estan esquiant les persones no residents

Per Lídia López

Imatge d’un punt dels dominis de Grandvalira a la parroquia de Canillo.
Imatge d’un punt dels dominis de Grandvalira a la parroquia de Canillo. | TWITTER/COMÚ DE CANILLO

Després de les imatges vistes al sector del Tarter de Grandvalira, on es podia observar una certa afluència de clientela a l’estació d’esquí, les administracions han reiterat la prohibició d’entrada als camps de neu de les persones no residents al Principat, i han assegurat que s’està complint la norma. Tal com va recordar el ministre Portaveu, Eric Jover, les restriccions s’han pactat i treballat amb les mateixes estacions, i malgrat reconèixer que «a ningú se li escapa que és un element complicat, hem demanat protocols que estableixin controls eficients i eficaços perquè només entri als dominis la gent que ho pot fer». «Demanem rigor amb la interpretació i aplicació de les recomanacions», va reiterar el ministre.

D’altra banda, Jover també va exposar que «la situació sanitària és variable», i per això, «el Govern ha d’anar preveient i treballant amb els sectors per poder fer els canvis escaients». És a dir, que l’Executiu té previst que, «si les condicions ho permeten, obrir més, però avui dia, l’accés està restringit als residents del país».

Però, més enllà de les imatges de certes aglomeracions al Tarter, hi ha un segon element que posa en dubte el ferm compliment d’aquesta norma, i és el fet que hi ha pàgines web on s’estan venent paquets turístics per a l’estada a Andorra que inclouen un forfet a pistes del Principat, independentment del seu lloc d’origen. I és que, cal recordar que en certes regions d’Espanya i França, es permet la mobilitat fora del seu territori, inclosa la possibilitat de desplaçar-se a l’estranger.


Camp assegura que es compleix

Per la seva banda, el president d’Ski Andorra i cònsol major de Canillo, Francesc Camp, també va fer referència a la qüestió del control per a l’accés de clients als camps de neu andorrans durant la roda de premsa posterior al Consell de Comú de Canillo, defensant que les imatges es poden haver donat en «moments puntuals amb més cua de l’habitual», on també hi va poder influir l’avaria del telecadira que es va produir. «Estem tenint entre 4.000 i 5.000 esquiadors respecte dels 20.000 o 25.000 d’abans de la pandèmia», va assegurar Camp, que també va xifrar les pèrdues del sector en un 90%, apuntant que, més aviat, les estacions estan «sobrevivint».

Per tot plegat, el president d’Ski Andorra va insistir en el fet que «les estacions d’esquí estan complint les normes d’higiene, de distanciament de seguretat, i de cara als clients». Així mateix, tot recordant novament que només els residents poden esquiar, va recalcar que els estrangers poden desenvolupar activitats com «anar a fer esquí de muntanya o a menjar», entre d’altres, recordant que «hi ha espai de sobres a la muntanya per a tots, els que van a esquiar i també pels que practiquen altres activitats». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT