PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Recollida de signatures per millorar el servei de menjador

Els pares creuen que els nens amb intoleràncies no tenen dinars adequats

Per Laia Moliné

Escola francesa d’Andorra la Vella.
Escola francesa d’Andorra la Vella. | Maricel Blanch

Un grup de pares i mares han iniciat una recollida de firmes a través de la plataforma en línia Change.org amb l’objectiu de destacar els problemes que pateixen els seus fills en el menjador escolar. El conflicte ve donat perquè el servei de menjador dels centres de l’escola andorrana, que gestiona l’Associació de Mares i Pares (Ampaea), no ofereix els dinars adequats per a les intoleràncies alimentàries que pateixen els seus fills. Aquest fet provoca que s’hagi d’optar per contractar el servei de càtering que proporciona el sistema francès. Concretament, el servei del Menjador Escolar de la Cuina Centralitzada de l’Escola Francesa (Apacef) que «s’encarrega de repartir els menús a totes les escoles del país que tenen nens i nenes amb intolerància i/o al·lèrgia alimentària i que no poden emportar-se el menjar de casa o no poden anar a dinar a casa». 

La contractació d’aquest servei no només és més car, sinó que «no és ni menjar del mateix dia». Així doncs, el cost del servei és de 90 euros en comparació als 57 que paguen la resta d’alumnes de l’escola andorrana. Els pares i mares en la petició expliquen a més que la qüestió no és un tema de diners sinó que els seus fills «els dilluns mengen el menjar recalentat fet el divendres, i mai és del mateix dia, fent que certs aliments estiguin durs quan aquests es recalenten».

En aquesta línia les peticions dels pares són, en primer lloc, volen que els seus fills tinguin «un menú fet el mateix dia, amb la mateixa qualitat que la seva resta de companys». En segon lloc demanen un «preu equitatiu» ja que no utilitzen aquest servei per qüestions voluntàries sinó per salut. I, per últim, lamenten totes les gestions que han hagut de fer i que «ningú no els hi hagi donat cap solució», entenent que les propostes realitzades oferint-los beques no són vàlides, perquè no suposen un «tracte igualitari i no discriminatori». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT