PUBLICITAT

Anguita insisteix que «el Govern s’amaga darrere de la Covid-19»

El Partit Socialdemòcrata vol demanar informació a Pallarés referent a les contractacions per via d’urgència

Per Helder Alves

Imatge de la façana de l’edifici administratiu del Govern.
Imatge de la façana de l’edifici administratiu del Govern. | Maricel Blanch

El president del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), Lluís Anguita, va insistir que «el Govern s’amaga darrere de la Covid-19 per justificar que no es treguin edictes i per abusar de l’aplicació de l’article 110 per contractar per la via d’urgència. Per això nosaltres hem arribat a un punt en què l’únic que podem fer és denunciar-ho públicament i que cadascú tregui conclusions». Aquestes van ser les declaracions del president de l’entitat després que la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, descartés en una compareixença que s’estiguessin produint abusos en les contractacions que fa el Govern i negués que hi hagués qualsevol mena d’irregularitats pel que fa a la utilització de les contractacions per urgència que regula l’article 110 de la Llei de Funció Pública. En aquest sentit, Anguita ja preveia que el Govern desmentiria tot el que van exposar al comunicat enviat pel sindicat, perquè «el Govern no s’equivoca mai i tot ho fa bé» i afegia que «l’Administració ha sortit a justificar una cosa, que per mi és injustificable».
En aquest moment des de l’entitat explicaven que a part del comunicat que van fer públic també «vam enviar una carta als ministeris corresponents, a més del de Funció Pública, perquè rectifiquin la situació i no es perpetuïn aquesta  mena d’actes indesitjables contraris a la transparència i al bon funcionament del servei públic», de la qual estan esperant una resposta i després estudiaran les seves opcions.
Anguita també espera que el fet que tota aquesta situació es fes pública i que la ministra hagués de comparèixer davant dels mitjans de comunicació generi un impacte: «Per molt que diguin que tot és mentida, suposem que a partir d’ara miraran una mica més com apliquen les contractacions urgents i el tracte que reben molts funcionaris per part dels seus caps. Si aquest comunicat serveix perquè millori la situació, per a mi ja m’està bé», considerava el president del sindicat. 
En referència als treballadors per al COEX, la ministra Pallarés justificava que la Covid va endarrerir els processos necessaris per a la contractació mitjançant un edicte, a la qual cosa Anguita li va respondre que «la nova llei diu que els interins han de passar edictes, i quan van aprovar aquesta llei ja se sabia que els nous treballadors del COEX havien de passar per aquest procés, per la qual cosa des de l’Administració havien de ser previsors, que és el que nosaltres demanàvem, que facin la seva feina com s’ha de fer».
Malgrat el malestar general del sindicat per les declaracions de Pallarés, van admetre que té raó en que «sempre té la porta oberta, per escoltar a tothom». I Anguita admetia que  «molts cops les queixes no passen de nosaltres perquè així ens ho demanen els funcionaris», i explicaven que el personal que els expressen les seves situacions laborals, moltes vegades no volen que això es transmeti a instàncies superiors per «por a perdre la feina». 
Reacció de l’oposició/ La minoria també va mostrar la seva inquietud per les contractacions per via d’urgència a l’Administració de les quals alertava el Sipaag. En aquest sentit, la consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Susanna Vela comentava que «no entenem per què la ministra parla d’irregularitats, quan els sindicats parlaven d’un abús d’aquest tipus de contractació». A causa dels dubtes que genera a la formació política aquesta situació, estan valorant demanar més informació sobre aquests tipus de contractacions i a quantes persones poden afectar que estiguin treballant donant serveis a l’Administració. «Volem veure exactament en quines situacions valoren aquesta urgència per poder cobrir aquests llocs de treball amb aquesta fórmula i quan tinguem aquesta informació nosaltres també podrem valorar si realment és tracta de llocs de treballs d’urgència», va concloure la consellera general del PS. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT