PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Solana: «La meva feina és ser una mica l’arquitecte i polir necessitats»

El director esportiu del MoraBanc parla sobre la seva tasca després de rebre el premi Gigantes

Per Vicente Pallarés

Solana recull el premi Gigantes.
Solana recull el premi Gigantes. | BCA

Francesc Solana és, segons la prestigiosa revista Gigantes, el millor director esportiu del bàsquet espanyol. «Que una revista com Gigantes amb uns premis que, any rere any, han anat guanyant prestigi, reconegui la teva feina és un bon premi i ens dona impuls per seguir en aquest camí», va reconèixer un agraït Solana.


Sobre la seva feina, va explicar que «és ser una mica l’arquitecte de l’equip i anar polint necessitats de la mà de l’entrenador», encara que «també hi ha una perspectiva a llarg termini, de veure com serà l’equip en un futur i de portar jugadors que penses que tenen recorregut i que creixeran amb tu i et donaran un rendiment», ja que  «entre equips del mateix tram econòmic és important la intuïció i una cosa que nosaltres treballem des de fa temps, l’estil de joc i la manera de la qual volem jugar, la nostra identitat. Quan tens una identitat és molt més fàcil buscar peces pel teu trencaclosques».


D’altra banda, Solana no va dubtar en mullar-se sobre els fitxatges que l’han fet sentir més orgullós: «Albicy, que era un autèntic desconegut i nosaltres hi vam apostar molt fort; Shermadini, que ja havia donat un rendiment i aquí es va tornar a fer jugador; o ara mateix, Tyson Pérez, que és molt important. Crec que hi ha molts jugadors que han donat un bon rendiment i ens han ajudat a créixer com a club».

PUBLICITAT
PUBLICITAT